Incendiu la un automotor de pasageri care circula între Târnăveni şi Cetatea de Baltă. Focul s-a extins la vegetație FOTO

0
Publicat:

Un incendiu a avut loc miercuri, 23 august 2023, la compartimentul motor al unui automotor de pasageri care circula între Târnăveni (Mureș) şi Cetatea de Baltă (Alba). În tren nu se aflau pasageri la momentul producerii incendiului.

Incendiul a distrus unul dintre vagoanele automotorului FOTO ISU Alba
Incendiul a distrus unul dintre vagoanele automotorului FOTO ISU Alba

Din cauza producerii incendiului la automotor s-a aprins şi vegetaţia uscată din proximitate.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Garda de intervenţie Blaj (Alba) a intervenit miercuri, 23 august 2023, în cooperare cu SVSU Cetatea de Baltă (Alba), pentru localizarea şi stingerea unui incendiu pe raza localităţii Cetatea de Baltă, izbucnit la motorul unui automotor, fără pasageri.

În sprijin, s-a deplasat şi o autospecială de la Detaşamentul Târnăveni, judeţul Mureş. ISU Alba a precizat că incendiul a izbucnit în compartimentul motor al unui automotor de pasageri, tren cu motor diesel, care circula dinspre Târnăveni spre Blaj. Nu se aflau pasageri în acesta la momentul producerii incendiului.

Foto ISU Alba
Foto ISU Alba

După ce au lichidat focul, forţele de intervenţie au fost redirecţionate la aproximativ 500 de metri de locul iniţial, deoarece, din cauza producerii incendiului la autotren, s-a aprins vegetaţia uscată din proximitate. A ars vegetația pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați.

Pompierii au stins și un incendiu de vegetație FOTO ISU Alba
Pompierii au stins și un incendiu de vegetație FOTO ISU Alba

Linia de cale ferată dintre Blaj (judeţul Alba) şi Târnăveni (judeţul Mureş) a fost privatizată în 2005. Pe ruta respectivă circulă, în prezent, automotoare formate din câte două vagoane, majoritatea folosite în Franţa în urmă cu o jumătate de secol.  

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite