PSD Teleorman ţine primarii traseişti, deocamdată, la secret

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anunţul oficial legat de primarii traseişti va fi făcut marţi
Anunţul oficial legat de primarii traseişti va fi făcut marţi

Organizaţia judeţeană a Partidului Social Democrat Teleorman ţine la secret numărul şi numele primarilor traseişti, care dă voie edililor să-şi schimbe formaţiunea.

Deşi termenul expiră mâine, liderii PSD Teleorman au anunţat că abia marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, vor face publice numele edililor din Teleorman care au părăsit PDL sau PNL pentru a urca în barca social-democrată.

” Marţi vom face o conferinţă de presă şi vom anunţa care sunt aleşii locali care şi-au exprimat opţiunea pentru PSD”, a spus Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman. Întrebaţi de ce amână momentul ”dezvăluirii” până marţi, liderii social-democraţi nu au avut o justificare pertinentă : ” Nu e mai bine să aşteptăm?”

Social-democraţii au lăsat, mai degrabă, de înţeles că amânarea anunţului face parte dintr-o strategie menită să crească tensiunea în rândul adversarilor politici. 

Incertitudini

La nivel de zvon se vorbeşte însă despre faptul că amânarea anunţului legat de primarii migratori are la bază incertitudinea social-democraţilor. Cu 24 de ore înainte de expirarea termenului de 45 de zile, pesediştii teleormăneni nu sunt nici ei siguri de primarii care vor semna, oficial, pentru trecerea la PSD. S-ar părea că nici măcar cei 7 edili de la Gălăteni, Beuca, Rădoieşti, Ştorobăneasa, Stejaru, Răsmireşti, Bujoreni, Crângeni, care şi-au anunţat ”trecerea” la nivel verbal în vară, n-au fost dispuşi să semneze actele oficiale.  

Prinşi între promisiunile făcute de PSD în ceea ce priveşte sprijinirea unor proiecte locale şi teama de o eventuală ”ţeapă”, unii dintre edilii posibili migratori ar opta mai degrabă pentru varianta Independent. 

Şapte primari şi-au anunţat sprijinul pentru PSD în vară

Şapte primari de la PNL şi PDL au anunţat în vara acestui an că vor sprijini PSD. Anunţul a fost făcut înainte de apariţia Ordonanţei 55 care permite migrarea cu acte în regulă la alte partide. Primii care şi-au anunţat migrarea politică au fost primarii  din Găleteni, Beuca şi Rădoieşti.Au urmat primarii din Ştorobăneasa, Stejaru şi Răsmireşti care  au anunţat la finalul lunii  iunie că vor susţine organizaţia PSD . Cu ultimii doi primari care au cotit-o în barca social-democraţilor în iulie, edilii din Crângeni şi Bujoreni, PSD Teleorman a ajuns să numere, după spusele liderilor organizaţiei, 55 de primari.

” Uşile partidului rămân în continuare deschise”, declara în iulie Adrian Gâdea, preşedintele CJ Teleorman şi vicepreşedinte al organizaţiei judeţene. De la apariţia ordonanţei care oficializează migrarea, pesediştii teleormăneni nu au mai făcut niciun anunţ.

Liderii politici se feresc de declaraţii

Aşa cum pesediştii care aşteaptă migratori se feresc să dea declaraţii , nici liderii celorlalte formaţiuni politice nu se înghesuie să dezvăluie numele posibililor migratori. Cei mai secretoşi sunt, evident, primarii pe care partidele se bat în aceste ultime ore înainte de expirarea termenului dat de ordonanţa 55.

 Dacă pentru partide, miza migrărilor o reprezintă, în ultimă instanţă, voturile pe care edilii le aduc cu ei către partid, pentru primari miza migrării o reprezintă sprijinirea cu fonduri a proiectelor locale de către Guvern.  

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite