PNL a fost mai atractiv ca PSD pentru primarii hunedoreni plecaţi din partidele lor în numele Ordonanţei "Dragnea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petru Mărginean a intrat în PNL, profitând de Ordonanţa 55/2014, iniţiată de Liviu Dragnea.
Petru Mărginean a intrat în PNL, profitând de Ordonanţa 55/2014, iniţiată de Liviu Dragnea.

În judeţul Hunedoara, Ordonanţa „Dragnea”, care le-a permis aleşilor locali să migreze la alte partide politice ori să se declare independenţi, fără a-şi pierde funcţiile administrative, a fost favorabilă în primul rând Partidului Naţional Liberal.

Peste 100 de aleşi locali din judeţul Hunedoara, printre care cinci primari, au profitat de „Ordonanţa Dragnea” şi au migrat către alte formaţiuni politice ori au demisionat din partid şi s-au declarat independenţi. Partidul Naţional Liberal a reuşit să atragă cei mai mulţi noi membri.

Cele mai importante „transferuri” politice din administraţiile locale au fost cele ale primarilor din Deva şi Petroşani.

Primarul Devei, Petru Mărginean, a demisionat din conducerea filialei locale a Partidului Conservator, renunţând şi la statutul de membru al PC, şi a intrat în PNL. „Am acceptat invitaţia de a intra în Partidul Naţional Liberal. Acest lucru s-a întâmplat chiar de ziua soţiei mele. Eu mi-am dorit să fiu asimilat de PNL şi să facem o echipă. Nu am venit pentru vreo funcţie în PNL, ci ca simplu membru şi primar al Devei”, a declarat primarul Devei. Petru Mărginean a fost timp de aproape 20 de ani membru al formaţiunii politice fondate de Dan Voiculescu.

Primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob Ridzi, a renunţat la PD-L, singurul partid în care a fost membru până în zilele trecute, şi s-a înscris în UNPR. „Am anunţat oficial înscrierea mea în UNPR, considerând că este formaţiunea politică ce susţine interesele românilor şi ale României”, a spus Ridzi.

Primarul comunei Şoimuş, Mihai Irimie, a trecut de la PRM la PNL, primarul comunei Mărtineşti, Nicolae Bârcean, a trecut de la PDL la PSD, iar primarul PDL din Ribiţa, Ioan Faur, s-a declarat independent.

Cinci consilieri judeţeni, de la UNPR, PP-DD şi PC s-au înscris în PNL, iar un consilier judeţean PSD şi unul liberal s-au declarat independenţi, Partidul Naţional Liberal ajungând astfel să deţină o majoritate confortabilă în Consiliul Judeţean Hunedoara. PNL este majoritar şi la numărul de primari din judeţul Hunedoara.


Vă recomandăm şi:

Tiberiu Iacob Ridzi a schimbat partidul. Primarul din Petroşani a trecut la UNPR

Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani, a schimbat partidul. Tiberiu Iacob Ridzi s-a retras din Partidul Democrat Liberal şi a intrat în Uniunea Naţională pntru Progresul României.

Primarul Devei, Petru Mărginean, a trecut de la PC la PNL

Primarul municipiului Deva, Petru Mărginean, a demisionat din Partidul Conservator şi s-a înscris în Partidul Naţional Liberal. Opţiunea politică a primarului Devei nu a fost o mutare surpriză, el fiind un apropiat al PNL.

Cinci consilieri judeţeni din Hunedoara au trecut la Partidul Naţional Liberal

Trei consilieri judeţeni care au reprezentat UNPR şi doi consilieri judeţeni din partea PP-DD au schimbat partidul, după intrarea în vigoare a ordonanţei care permite aleşilor locali acest lucru. Cu toţii au ales PNL.


 

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite