Primăria Suhaia a fost câştigată de soţia fostului edil Costel Barbu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Polexia Barbu, soţia lui Costel Barbu, co-preşedinte al PNL Teleorman şi fost edil al comunei Suhaia a câştigat Primăria Suhaia cu aproximativ 80% din voturile alegătorilor.

 Costel Barbu, co-preşedinte al PNL Teleorman şi fost primar al comunei Suhaia vreme de două mandate a spus adio posibilităţii de a mai candida după ce Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea sa de incompatibilitate, dar şi-a găsit înlocuitor la primărie.

Câştigător al alegerilor locale din 2012 cu 98% , fostul primar a fost convins că  pe 5 iunie 2016 fotoliul de primar de la Suhaia va fi adjudecat de soţia sa şi a avut dreptate. Aflat în imposibilitatea de a mai candida după ce a fost suspendat din funcţie în urma constatării stării de incompatibilitate, Barbu s-a ambiţionat şi şi-a pus soţia să candideze la Suhaia din partea PNL. Potrivit ANI, incompatibilitatea fostului primar i s-a tras de la faptul că soţia a fost angajată a primăriei, în subordinea sa directă, câtă vreme acesta a deţinut funcţia de primar. 

 Costel Barbu a considerat de la bun început decizia ANI ca fiind una nedreaptă, susţinând că şi-a găsit soţia angajată în primărie la vremea câştigării primului mandat. ”Ceea ce m-a ambiţionat foarte tare a fost hotărârea judecătorească dată anapoda. Nu poate nimeni să îngrădească cuiva dreptul de a munci. Dacă soţia lucra în primărie din 2003 , eu ce-aş fi putut să fac?”, declara înainte de alegeri fostul primar de la Suhaia.

La alegerile din 5 iunie, soţia fostului primar a câştigat Primăria Suhaia cu aproape 80% din voturile alegătorilor.  Noul primar de la  Suhaia este angajată a instituţiei din 2003 şi lucrează ca inspector la Compartimentul Impozite şi Taxe Locale. Este absolventă a Universităţii Bioterra, nu a mai deţinut funcţii politice şi nici nu a fost membru de partid, până în 2016. Fostul primar ocupă acum în primărie postul de administrator public.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite