Prima zi de şcoală fără lapte, corn şi mere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Elevii teleormăneni nu au găsit în şcoli, nici laptele şi cornul şi nici merele acordate prin program guvernamental. Procedura de licitaţie derulată de Consiliul Judeţean Teleorman nu s-a finalizat.

Pentru al treilea an consecutiv, în Teleorman, programul guvernamental ” Lapte şi corn” nu va debuta odată cu începerea noului an şcolar. Clopoţelul va suna în toate unităţile de învăţământ din judeţ, însă produsele lactate , cornurile şi merele acordate de Guvern vor lipsi.

Potrivit conducerii Consiliului Judeţean Teleorman procedura de desemnare a furnizorului şi distribuitorului care va aduce în şcoli produsele acordate prin program guvernamental este, în prezent, în derulare. ” Ne aflăm în perioada de evaluare a ofertelor” a declarat preşedintele Adrian Gâdea.

Motivul pentru care licitaţia a demarat şi anul acesta cu întârziere nu ţine de Consiliului Judeţean Teleorman, după spusele reprezentanţilor instituţiei. Potrivit conducerii Consiliului Judeţean Teleorman, licitaţia a putut fi demarat doar după ce Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a raportat numărul exact al elevilor beneficiari. 

Abia după ce s-a ştiut numărul elevilor care vor beneficia în următorul an şcolar de lapte şi corn au fost demarate procedurile de licitaţie în luna iulie. Licitaţia a fost una la pachet pentru achizitia si distributia de produse lactate si de panificatie  precum si fructe proaspete (mere) pentru elevii si prescolarii din judetul Teleorman. De lapte şi corn ar urma să beneficieze 32.660  de elevi din grădiniţe, ciclul primar şi gimnazial. Mere vor primi 26.401 elevi din clasele pregătitoare şi din clasele I-VIII.

Valoarea totală a contractului este de  7.619.057 lei, din care 6.059.602 lei reprezintă suma pentru lapte şi corn.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite