Prefectura Teleorman demarează o campanie de sprijinire a activităţii producătorilor de legume şi fructe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 15 - 23 septembrie, la iniţiativa Instituţiei Prefectului, vor avea loc o o serie de întâlniri cu producătorii din sectorul legumicol şi pomicol.

 ”Mi-am propus să organizăm o serie de întâlniri cu producătorii din sectorul legumicol şi pomicol, care sa aibă ca scop prezentarea unor demersuri menite să vină în sprijinul activităţii acestora şi a oportunităţilor de finanţare care le sunt adresate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020”, a anunţat Daniela Carmen Dan, prefectul judeţului Teleorman.

Potrivit iniţiatorilor campaniei, la nivelul judeţului Teleorman au fost identificate 13 localităţi în care se desfăşoară activităţi intense de cultivare a legumelor şi fructelor . Este vorba despre localităţile Saelele, Lunca, Islaz, Piatra, Peretu, Plosca, Brânceni, Mârzăneşti, Ştorobăneasa, Cervenia, Conţeşti, Bragadiru, Pietroşani, unde majoritatea producătorilor deţin suprafeţe mici, de până la un hectar, aspect ce nu le permite să reziste presiunilor de pe piaţă şi nici să obţină un preţ competitiv care să le asigure dezvoltarea procesului de producţie.

”Prin intermediul acestor întâlniri, ne dorim ca legumicultorii şi pomicultorii din Teleorman să înţeleagă că asocierea este un lucru care funcţionează în folosul producătorilor şi că aceste forme asociative funcţionează în toate ţările uniunii europene care au o agricultură dezvoltată, ca urmare a unei oferte de produse concentrată, organizată, realizată la standardele cerute de piaţă” a mai declarat prefectul de Teleorman.

Pentru a veni în sprijinul producătorilor din sectoarele amintite, în perioada următoare, Instituţia Prefectului îşi propune să fie un punct important de informare, consiliere şi susţinere a celor care doresc să îşi organizeze activitatea prin intermediul structurilor asociative.

Demersurile ce vor fi făcute în acest sens sunt organizate în mai multe etape, prima fiind reprezentată de întâlnirile de informare la care, alături mine, vor participa: directorul OJFIR Teleorman, domnul Dan Cone, care va face o prezentare a oportunităţilor de finanţare adresate sectoarelor legumicol şi pomicol în cadrul PNDR 2014-2020 şi directorul APIA Teleorman, domnul Eugen Coman, cu o prezentare a ajutoarelor financiare şi a schemelor de plată destinate producătorilor de legume şi fructe.  La întâlniri va fi prezentă şi conducerea DADR Teleorman, care le va prezenta fermierilor metodele de recunoaştere şi înregistrare a formelor asociative.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite