O elevă de clasa a V-a din Alexandria este triplă campioană naţională la şah

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Malina Aciu
Malina Aciu

Eleva de clasa a V-a din Alexandria este triplă campioană naţională la şah. Ea va participa la Campionatul Mondial de Şah din Africa de Sud.

Mălina Aciu, elevă în clasa a V-a la Şcoala ” Ştefan cel Mare” din Alexandria este triplă campioană naţională la şah. Sub îndrumarea antrenorilor Marinică Marian din Alexandria şi Grigore Nicolae Petre din Ploieşti, eleva de 12 ani a reuşit performanţa de a a ajunge cea mai bună jucătoare de şah din ţară, la categoria ei de vîrstă. Mălina joacă şah încă de pe vremea când era la grădiniţă şi a participat la nenumărate competiţii în ţară.

Campioana şi performanţele ei au fost prezentate de consilierul local  Florin Titirişcă, un susţinător al practicării şahului în rândul elevilor. De altfel, consilierul este cunoscut şi el ca fiind şahist de performanţă.

Alexăndreanca Mălina Aciu s-a calificat la Campionatul mondial de şah din Africa de Sud şi la campionatul European de şah din Georgia , iar consilierul care a încurajat-o şi până acum i-a promis că o va ajuta cu deplasarea la aceste competiţii.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite