Nouă teleormăneni au fost ridicaţi de DIICOT Ei sunt acuzaţi de trafic de persoane şi spălare bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva
Foto arhiva

În urma percheziţiilor DIICOT desfăşurate ieri în Teleorman au fost ridicaţi nouă suspecţi. Ei sunt acuzaţi de trafic de persoane, trafic de minori şi spălare de bani. Astăzi vor fi prezentaţi instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Teleorman şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Teleorman au efectuat, ieri, opt percheziţii la locuinţele a nouă persoane suspectate de trafic de persoane.

La acţiune au participat poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Teleorman şi efective de la I.J.J. Teleorman.

Au fost căutaţi membrii unei grupări, suspectaţi ar fi recrutat, din judeţele Teleorman, Giurgiu, Olt, Dolj, Vaslui şi Călăraşi, 63 de persoane, atât majore cât şi minore. Victimele au fost transportate în Spania unde membrii grupării, le-ar fi exploatat, prin violenţă, forţa de muncă.

”Din cercetările efectuate a reieşit că membrii grupării ar fi obţinut, astfel,  aproximativ 600.000 de euro care au fost investiţi în imobile construite în municipiul Alexandria sau au fost depuşi în conturi bancare. În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii şi procurorii au descoperit şi ridicat în vederea confiscării 35.000 de euro, 1.100 de lire sterline, 1.400 de dolari şi 47.000 de lei. De asemenea, a fost aplicat sechestru asigurator pe 11 imobile ale membrilor grupării şi ale familiilor acestora şi pe 4 conturi bancare în care se aflau cu titlu de depozit 150.000 de lei”, se arată într-un comunicat emis de Inspectoratul Judeţean de Poliţie Teleorman.

Membrii grupării au fost duşi, ieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul  Teritorial Teleorman pentru audieri. Suspecţii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire în grup infracţional organizat, trafic de persone, trafic de minori şi spălare de bani.

Cei nouă au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi, astăzi , instanţei de judecată cu propunerea de arestare preventivă.

Alexandria



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite