Misiune periculoasă ISU Teleorman detonează 110 elemente de muniţie descoperite în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhiva
Foto arhiva

Specialiştii pirotehnişti de la ISU Teleorman desfăşoară, mâine, o acţiune de detonare a elementelor pirotehnice descoperite pe teritoriul judeţului în ultimii ani. Într-un poligon improvizat la Poroschia, lângă DJ 504, specialiştii de la ISU vor detona 110 elemente de muniţie.

Muniţia a fost descoperită în diferite localităţi din judeţ, în perioada 2009-2013. Aceasta este a şaptea misiune de acest gen pe care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman o desfăşoară anul acesta. 

Misiunea extrem de periculoasă a pirotehniştilor se va desfăşura într-un poligon improvizat la Poroschia şi va dura câteva ore bune. ” Vom începe 8.30 şi preconizăm că vom încheia în jurul orei 15.00, în funcţie de cum vor decuge lucrurile”, a declarat ofiţerul specialist din cadrul ISU Teeorman, Marius Georgescu.

ISU Teleorman a colaborat cu Primăria Poroschia , cea care a pus la dispoziţie terenul unde se va desfăşura întreaga acţiune. Elementele de muniţie provin în mare parte din cel de-al doilea război mondial, dar sunt şi elemente din timpul războiului de Independenţă descoperite pe teritoriul judeţului. 

Acţiunea va demara cu ridicarea muniţiei de la depozit, transportarea către terenul de distrugere şi detonarea acesteia cu material explozibil. ” Rugăm cetăţenii comunei Poroschia şi şoferii care tranzitează drumul DJ 504 să respecte instrucţiunile echipajelor de poliţie aflate la faţa locului”, a mai spus ofiţerul specialist din cadrul ISU. Pe perioada detonării, drumul DJ 504 va fi blocat.

Printre elemenetele de muniţie care vor fi distruse mâine se află 28 de grenade, 10 proiectile, 3 bombe cu aruncător, 54 de cartuşe

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite