Liviu Dragnea, la deschiderea anului universitar din Alexandria: „Viaţa este la fel de dură pentru oricine“

0
0
Liviu Dragnea la deschiderea anului unviersitar din Alexandria, Teleorman Foto Elisabeth Bouleanu
Liviu Dragnea la deschiderea anului unviersitar din Alexandria, Teleorman Foto Elisabeth Bouleanu

Liviu Dragnea a participat luni, 2 octombrie, la deschiderea noului an universitar la Facultatea de Ştiinţe şi Inginerie din cadrul Universităţii Valahia din Târgovişte, care funcţionează la Alexandria.

UPDATE ORA 12.45 Liviu Dragnea a mai vorbit, la Alexandria, şi despre necesitatea unei reforme în învăţământ: „Vorbeam mai devreme cu dl secretar de stat despre câteva chestiuni care nasc semne de întrebare în România. Nu ţin neapărat de invătămantul superior.Se tot pune întrebarea dacă e mai bine să se revină la manualul unic sau să rămane manuale alternative. Sincer, poate atunci când am învăţat noi, când am fost noi în facultate, poate eram mai proşti. Noi aveam un singur manual şi se pare că am ieşit ingineri, profesori, oameni care au învăţat. Nu ştiu cât interes privat este în a fi mai multe manuale. Rugămintea mea la ministrul Educaţiei la domnul secretar de stat, poate se gândesc serios şi fac o propunere foarte bine argumentată. Poate va aplecaţi mai mult asupra a ceea ce însemna programă şcolară. Nu cumva este prea mare încărcătura, ca şi număr de ore. A făcut cineva socoteală într-un mod serios dacă nu cumva este prea mare şi îl afectează pe copil? S-a tot vorbit de reforma. Nu se aude foarte mult despre îmbunătăţirea calităţii actului educaţional“.

Şeful PSD Liviu Dragnea a primit diplomă de excelenţă de la preşedintele Senatului Universităţii Valahia. 

UPDATE ORA 12.15 „Mulţumesc tuturor profesorilor din Universitatea Valahia pentru că-i ajută pe copiii din această regiune să înveţe şi pe copiii din Teleorman ce înseamnă viaţă şi pentru cum se dedică. Dascălul este al doilea părinte. Aplaudaţi-i, respectaţi-i, ei vă pot face o viaţă mai bună sau o viaţă mai rea. Viaţa este la fel de dură pentru oricine. Nimeni nu vă va angaja doar pentru că aveţi o diplomă, nimeni nu vă va ţine la muncă pentru că aveţi facultate. Trebuie să ştiţi. Orice companie vrea performanţă. Acum învăţaţi să şi gândiţi, şi o specializare, şi cum să vă descurcaţi în viaţă. Am avut invitaţii în mai multe locuri, dar am venit aici nu doar pentru că sunt din Teleorman“, a declarat Dragnea. 

Şeful PSD le-a vorbit studenţilor despre măsurile luate de Guvern în ceea ce priveşte acordarea burselor şi decontarea transportului. „Am vorbit anul trecut despre acordarea de burse şi în timpul vacanţei de vară. În primăvară am modificat legea în Camera Deputaţilor şi în această vară s-a beneficiat de burse şi în vacanţa de vară“, a spus Liviu Dragnea.

UPDATE ORA 12.10 „Particip la deschiderea anului universitar la universitatea pe care am absolvit-o, o universitate cu care mă mândresc. Ca un fost student al acestei universităţii, vă pot spune, stimaţi studenţi, că alegerea pe care aţi făcut-o este cea mai bună“, le-a transmis studenţilor Adrian Gâdea, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman şi fost absolvent al Universităţii Valahia. 

UPDATE ORA 11.15 Liviu Dragnea este în prezidiul festivităţii de la deschiderea anului universitar din Alexandria. Dragnea a venit însoţit de Gigel Paraschiv, secretar de stat în Ministerul Educaţiei, şi de Adrian Gâdea, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, fost preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.  

Evenimentul la care şi-a anunţat prezenţa preşedintele Camerei Deputaţilor are dublă semnificaţie.

Pe de o parte marchează deschiderea noului an universitar, pe de altă parte se împlinesc 10 ani de învăţământ superior la Alexandria, unde s-a înfiinţat în 2007 o filială a Universităţii Valahia din Târgovişte. 

Pe aceeaşi temă: 

Teleormanul science-fiction proiectat de Liviu Dragnea în 2010. Lista investiţiilor cu iz faraonic niciodată puse în practică

„Mortul“ lui Dragnea se întoarce cu o nouă plângere la DNA: „De data asta i-am ciuruit!“

Alexandria


Ultimele știri
Cele mai citite