FOTO VIDEO Crenguţele de salcie sfinţită au devenit o afacere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vânzătorii de ocazie n-au frică de dumnezeu foto: Claudiu Dumitrache
Vânzătorii de ocazie n-au frică de dumnezeu foto: Claudiu Dumitrache

Crenguţele de salcie sfinţite de preoţi cu ocazia slujbei de Florii sunt vândute de comercianţii de ocazie chiar în uşa bisericilor din Alexandria. Aceştia profită de naivitatea oamenilor care oferă între 1 şi 5 lei pentru o crenguţă de salcie pe care preotul o oferă gratis.

Catedrala Sfântul Alexandru din Alexandria este recunoscută pentru numărul mare de cersători care ”păzesc” intrarea în lăcaşul sfânt. Aceştia se înmulţesc ca ”ciupercile după ploaie” în perioada sărbătorilor. Şi pentru a face faţă ”concurenţei” destul de acerbe pe această ”piaţă” mulţi dintre ei s-au reorientat şi chiar au devenit oameni de afaceri.

Chiar în timpul slujbei de Florii din această dimineaţă mai mulţi comercianţi s-au postat la intrarea în Catedrala Sfântul Alexandru şi au început să vândă enoriaşilor ”salcie sfinţită”. Ei jurau că salcia este sfinţită de preoţi şi le ofereau celor care nu aveau răbdare să rămână până la sfârşitul slujbei crenguţa sfântă cu preţuri cuprinse între unu şi cinci lei.

Ţinând cont că urmează o serie de slujbe şi de obiceiuri aveţi mare grijă la oportuniştii care vă apar în cale. A avea credinţă nu înseamnă neapărat a te lăsa păcălit de cei care nu au ruşine şi frică de Dumnezeu!

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite