Flori pentru 3000 de alexăndreni care îşi serbează ziua onomastică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Creştinii îl sărbătoresc astăzi pe Sfântul Ioan Botezătorul, cel care l-a botezat pe Mântuitor în apele Iordanului.

Sfântul Ion încheie seria sărbătorilor de iarnă, după două săptămâni în care petrecerile s-au ţinut lanţ. În Teleorman îşi sărbătoresc ziua numelui, astăzi, peste 30.000 de persoane care poartă numele Ion, Ioana, Nelu , Oana, Ionica sau Ionel. Potrivit datelor furnizate de Serviciul Comunitar pentru Evidenţa Populaţiei, mai mult de jumătate dintre sărbătoriţii de astăzi sunt bărbaţi.
Ion , Ioana sau derivate ale acestor nume sunt întâlnite des şi în rândul alexăndrenilor. Aproximativ 3000 de persoane din Alexandria îşi sărbătoresc astăzi ziua numelui. Numărul mare de sărbătoriţi a făcut ca astăzi să crească vânzările atât la flori, cât şi la bomboane. „ Nu am mai vândut flori în perioada asta cu sărbătorile de iarnă, dar, de azi dimineaţă, au venit mai mulţi. Am vândut cam 50 de buchete diferite ceea ce însemană de patru ori mai mult, decât zilele trecute”, ne-a spus Sanda Grigore, florăreasă.
Sărbătoriţii zilei de astăzi au luat cu asalt magazinele pentru a cumpăra bomboane cu care să-şi „ cinstească” apropiaţii.  „ Iau trei cutii de bomboane pentru fiul meu, Ioan care merge la şcoală să le împartă colegilor. NU facem mari pregătiti acasă, dar bomboane am dat în fiecare an”, ne-a spus Diana Stoenescu, mămica unui sărbătorit din clasa a II-a .

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite