Elevii teleormăneni de clasa a XII-a vor susţine în luna mai o nouă simulare a examenului de bacalaureat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Eduard Enea
FOTO Eduard Enea

Elevii teleormăneni de clasa a XII-a vor susţine în luna mai o nouă simulare a examenului de bacalaureat. Decizia a fost luată la nivelul Ministerului Educaţiei, din cauza rezultatelor proaste obţinute la prima simulare, desfăşurată în perioada 7-10 martie.

Pentru simularea din luna mai subiectele vor fi create de Inspectoratul Şcolar Judeţean după modelul celor pentru bacalaureat. Inspectoratul Şcolar va decide data organizării simularii examenului de bacalaureat în perioada recomandată.

Rezultatele obţinute de elevii teleormăneni la simularea din martie au fost slabe, atât la clasa a XII-a, cât şi la clasa a XI-a.  La clasa a XII-a au obţinut medii peste 6 doar 32,7% din totalul elevilor prezenţi. Rezultatele au fost şi mai slabe la clasa a XI-a, unde doar 18,4% dintre elevii care au susţinut testarea în Teleorman au obţinut medii de promovabilitate.

În cinci unităţi de învăţământ liceal din Teleorman (Colegiul Tehnic “Anghel Saligny”, Liceul Tehnologic nr. 2 şi Liceul Tehnologic “Emil Racoviţă” din Roşiorii de Vede, Colegiul Tehnic “Gen. David Praporgescu” din Turnu Măgurele şi Liceul Tehnologic “Andrei Şaguna” Botoroaga) niciun elev nu a reuşit să obţină media 6 la simularea examenului de Bacalaureat 2016.

Rezultatele de la simularea examenului de bacalaureat au fost analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru optimizarea performanţelor şcolare.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite