Dosar de fraudă cu fonduri europene în Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor-IPJ Teleorman au instrumentat un caz de fraudă cu fonduri europene în care au fost implicate două firme din comunele Brânceni şi Frumoasa. Dosarul a fost înaintat Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, în urmă cu un an, între o societate din comuna  Brînceni şi una din comuna  Frumoasa a fost încheiat contractul de prestări servicii prelucrare industrială, prin care societatea din  Frumoasa îşi asuma obligaţia să prelucreze o cantitate de cca.700 tone materie primă-baloţi paie de cereale pe care societatea din Brînceni a depozitat-o la sediul punctului de lucru din comuna Bujoru, judeţul Teleorman al societăţii din comuna  Frumoasa, urmând să primească lunar cantitatea de 150 tone peleţi produs finit.

Prelucrarea materiei prime urma să se facă cu utilaje pe care societatea din comuna Frumoasa, administrată de T.M.C, urma să le achiziţioneze în baza unui proiect cu fonduri europene, în acest sens această societate având încheiat un contract de vânzare –cumpărare cu o SC din  Bulgaria, reprezentată de către numitul R.F. care urma să livreze o linie de producţie peleţi în valoare de 69.800 euro.

 Ulterior,din verificările efectuate de oamenii legii a rezultat faptul că T.M.C  a cumpărat utilaje cu capacităţi de producţie şi caracteristici tehnice, altele decât cele specificate în contract, pentru care a plătit suma de 29.500 euro şi nu 69.800 euro,diferenţa de preţ fiind împărţită cu reprezentanţii societăţii din Bulgaria, în speţă R.F.

Pentru achiziţionarea acestor utilaje firma din Frumoasa a încheiat un contract de finanţare cu APDRP Teleorman în vederea accesării de fonduri europene, valoarea totală a proiectului fiind de 70.000 euro, din care 70% din valoarea totală a proiectului, respectiv suma de 49.000 euro erau fonduri nerambursabile şi 30% , respectiv 21.000 aport propriu.

Pentru implementarea proiectului societatea din  Frumoasa a făcut un credit bancar la Unicredit Ţiriac-Sucursala Alexandria, în valoare de 50.000 euro, iar pentru obţinerea acestuia s-a folosit de contractul de finanţare cu O.J.P.D.R.P  Teleorman.

După întocmirea contractului de vânzare cumpărare cu societatea  din Frumoasa,  T.M.C. a primit suma de 21.000 euro de la numitul R. F. pentru a-şi acoperi aportul de participaţie la proiectul european, bani proveniţi din diferenţa de preţ plătită, adică 68.800 euro la 29.500 cât costau utilajele în realitate.

Împotriva celor în cauză s-a întocmit dosar penal  cu propunerea de trimiterea sesizării organului competent, respectiv  Direcţia Naţională Anticorupţie pentru efectuarea urmăririi penale.

AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite