Cum au fost umiliţi olimpicii din Teleorman: Faxul cu numele premianţilor, rătăcit între Inspectoratul Şcolar şi Consiliul Judeţean Teleorman

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Evenimentul a adunat olimpicii în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Teleorman
Evenimentul a adunat olimpicii în sala de şedinţe a Consiliului Judeţean Teleorman

Olimpicii Teleormanului au fost chemaţi, astăzi, la Consiliul Judeţean pentru a fi premiaţi de autorităţi. Evenimentul care ar fi trebuit să fie o încununare a unui an de muncă greu pentru elevi s-a transformat, pentru 20 dintre olimpici şi profesorii care i-au pregătit,  într-o mare dezamăgire.

”O încurcătură”, ”o greşeală”, ”o omisiune” a făcut ca pe lista de premianţi să se regăsească doar o parte dintre olimpicii Teleormanului, astfel că jumătate dintre elevii chemaţi la premiere au aflat în plin eveniment că au venit până la Consiliul Judeţean degeaba.

 Olimpici din Turnu Măgurele, Roşiorii de Vede sau Alexandria care au obţinut premii speciale la fazele naţionale ale concursurilor şi olimpiadelor şcolare şi care s-au aşteptat să fie primiţi cu respect şi admiraţie de către autorităţile judeţene, au aflat cu stupoare că nu se regăsesc pe lista de premianţi din cauza unei erori de transmitere a faxului cu numele olimpicilor, între Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman şi Consiliul Judeţean Teleorman. Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Teleorman se scuză susţinând că din instituţia în cauză faxul a plecat în regulă. La Consiliul Judeţean Teleorman, faxul cu probleme a ajuns cu doi foi lipsă. Două foi cu 20 de nume de copii olimpici care au trăit, astăzi, o mare dezamăgire.

”Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman a pus la dispoziţia Consiliului Judeţean lista cu olimpicii judeţului Teleorman, document transmis pe fax. Din păcate, nu ştim ce s-a întâmplat. La noi a reieşit că au fost transmise în totalitate numărul de pagini. La Consiliului Judeţean a reieşit că au fost transmise întru totul numărul de pagini, dar, din păcate, astăzi, la  festivitate, ne-am trezit că două pagini, pagina 6 şi7 din document erau omise, motiv pentru care Consiliul Judeţean nu a fost pregătit în acel moment cu suma de bani, iar noi am fost sesizaţi de copii că nu au fost găsiţi pe listă. Am verificat şi noi documentele, a verificat şi Consiliul Judeţean. S-a găsit  o cale de rezolvare pe moment, au fost premiaţi elevii rămaţi în sală.Cinci au plecat. Au rămas nepremiaţi domnii profesori faţă de care ne ne cerem scuze. Lucrurile vor fi remediate până mâine. Ne pare rău de acest incident”, este poziţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman prin vocea inspectorului general adjunct Cristiana Savu.

Cei 27 de olimpici care s-au aflat pe listele de premiere au primit sume cuprinse între 700 şi 200 de lei. Pentru restul olimpicilor omişi din indolenţa mai marilor învăţământului teleormănean şi autorităţilor judeţene, CJ Teleorman a găsit o soluţie de moment. Cu excepţia celor cinci copii care au părăsit sala de premiere până când autorităţile au găsit soluţia de moment şi au venit cu banii pentru premii, restul elevilor şi-au primit sumele de bani aferente. 

Sumele primite nu compensează însă nici gustul amar al premierii, nici banii plătiţi de părinţi pe meditaţii pentru acoperirea găurilor sistemului de învăţământ, nici bani daţi pe deplasările la olimpiadele naţionale, nici orele lungi de învăţat,  şi cu atât mai puţin umilinţa de care au avut parte.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite