Costel Barbu, copreşedinte PNL: „Cei care au dus partidul în jos, Pîrvulescu, Titirişcă, Fierăscu, să nu mai stea în prima linie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Co-preşedintele PNL, Costel Barbu, cere demisia celor care au tras partidul în jos la locale.
Co-preşedintele PNL, Costel Barbu, cere demisia celor care au tras partidul în jos la locale.

Rezultatele obţinute de PNL Teleorman la alegerile locale din 5 iunie au stârnit o adevărată furtună în partid. Se cere capul co-preşedintelui Eugen Pîrvulescu, considerat de unii principalul responsabil pentru pierderea unor primării cu ştate vechi în PNL şi pentru rezultatul slab, faţă de aspiraţiile din campanie, obţinut de liberali la nivelul judeţului.

În campania electorală, PNL Teleorman spera să obţină la alegerile din 5 iunie 55 de primării şi 22 de posturi de consilieri judeţeni care să îi asigure candidatului la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, co-preşedintele PNL Eugen Pîrvulescu,  şefia instituţiei. PNL a obţinut doar 12 posturi de consilieri judeţeni şi 28 de primării, fără nicio şansă să dea preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman sau vicepreşedinţii.

După rezultatul modest de la locale, o parte a liberalilor cere  retragerea din prima linie a partidului, a celor care au obţinut sub scorul luat de organizaţie la nivelul judeţului. Cel mai vehement este co-preşedintele Costel Barbu.

”Cei care au scos sub scorul partidului, Pîrvulescu, Titirişcă, Fierăscu, să nu mai stea în prima linie! Pentru ce? Să păţim acelaşi lucru şi la parlamentare? Dacă mi se va cere să fac un pas înapoi, eu voi face”, a spus supărat Costel Barbu, co-preşedintele PNL Teleorman.

În opinia acestuia, la nivelul organizaţiei judeţene a PNL trebuie făcută o analiză amănunţită : ”Trebuie o analiză amănunţită pentru că vom păţi acelaşi lucru la parlamentare,  cum am păţit la locale. Am pierdut primari cum e cel de la Săceni. Păi, dl Pârvulescu nu a fost nici să-l întrebe de sănătăte şi nu l-a sprijinit deloc”, mai spune Costel Barbu.

Comitetul Judeţean Executiv şi Biroul Permanent Judeţean al PNL se vor întruni săptămâna aceasta pentru analizarea rezultatelor

PNL Teleorman nu a câştigat nicio primărie de municipiu sau oraş din Teleorman. În mediul rural, PNL a câştigat 28 de primării. A pierdut localităţi precum Săceni, Fântânele, Smârdioasa şi Plopii Slăviteşti, care au făcut ani buni parte din fieful liberal. La Consiliul Judeţean Teleorman, PNL a câştigat 12 posturi de consilieri judeţeni, din 33, o cifră care va asigura liberalilor doar ”figuraţia” în forul decisiv în care majoritatea (19 consilieri) este asigurată de PSD.

Co-preşedintele PNL Eugen Pîrvulescu îndeamnă liberalii din subordine la răbdare. ” Ne-am propus ca, împreună cu dumneavoastră, să reconstruim Teleormanul. Ne-am propus să aducem o schimbare în acest judeţ. Poate că, totuşi, nu suntem încă pregătiţi pentru schimbare. Poate răbdarea e necesară pentru ca victoria să fie cu adevărat deplină. Iar noi, liberalii, avem răbdare”, a scris Pîrvulescu, pe pagina de Facebook.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite