Cine face jocurile în Consiliul Local. PSD şi PDS au anunţat că nu negociază cu PNL

0
0

Dacă la Consiliul Judeţean, rezultatele alegerilor locale 2016 nu dau nicio bătaie de cap, liberalii având majoritatea, în Consiliul Local, situaţia este pe muchie de cuţit. PNL a câştigat doar 10 mandate, în timp ce PSD are 8 consilieri, iar Partidul dreptăţii Sociale(PDS) are 3 mandate.

Aşadar, balanţa va fi înclinată de fostul primar al Călăraşiul timp de 12 ani, Nicolae Dragu, din partea PDS. Deşi recunoaşte că au început negocierile la nivel local, Dragu spune că va accepta varianta astfel încât “alegătorii mei să nu mai fie umiliţi”.

“Politica înseamnă compromisul care nu te compromite, dar şi obligaţia de a-i reprezenta pe cei care ţi-au dat votul, chiar dacă câteodată poţi trece prin situaţii ce par umilitoare.
Ca atare, mă gândesc să accept o propunere politică astfel încât alegătorii mei să nu mai fie umiliţi, să nu mai bată la uşi închise. Vă asigur că n-o fac pentru mine, nu mai am nicio ambiţie politică personală dupa ce am fost primar 12 ani.

O fac pentru voi cei care v-aţi pus speranţa în mine şi mi-aţi fost devotaţi ani de zile, lucru pentru care mă înclin în faţa voastră cu respect ! Nu-mi cereţi acum amănunte când negocierile sunt în derulare, dar aveţi încredere că fac ce e mai bine pentru voi cei umiliţi de alţii prin atitudine. Vă promit că nu veţi mai fi niciodată bătaia de joc a nimănui !”, a scris Dragu pe pagina sa de socializare. Deocamdată, şi PSD şi PDS au anunţat că nu vor face alianţă cu PNL.

La CJ, liberalii au majoritatea

Liberalii călărăşeni au reuşit la alegerile locale 2016 să obţină majoritatea în Consiliul Judeţean, ceea ce le asigură confortabil posibilitatea ocupării funcţiilor de preşedinte şi de vicepreşedinţi.“Alegerile locale de duminică s-au finalizat pentru noi cu câştigarea primăriei Călăraşi şi a altor 36 de primării din totalul de 55, precum şi cu o majoritate de 16 consilieri judeţeni din cei 31, ceea ce ne dă posibilitatea ocupării funcţiilor de preşedinte şi doi vicepreşedinţi în Consiliul Judeţean Călăraşi", a spus Răducu Filipescu, actualul preşedinte al CJ Călăraşi.

Vă recomandăm şi:

Cine conduce primăriile din judeţul Călăraşi. Lista câştigătorilor de la alegerile locale 2016

Rezultate alegeri locale 2016. PNL câştigă Primăria Municipiului Călăraşi cu 39,3%

Alegeri locale 2016 Călăraşi. Alegători prinşi fotografiind buletinele de vot pe care le ştampilaseră

Alegeri locale 2016. Prezenţa la vot în Călăraşi: 36,8% dintre alegători s-au prezentat la urne până la ora 16.00

Călăraşi


Ultimele știri
Cele mai citite