Cheltuieli de vicepremier: Dragnea şi-a subţiat conturile cu un miliard de lei vechi în ultimul an

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea

Vicepremierul  Liviu Dragnea a  sărăcit în ultimul an cu peste un miliard de lei vechi. Cel puţin asta se înţelege din declaraţia sa de avere pe anul în curs , potrivit căreia Dragnea are în conturi cu aproximativ un miliard de lei vechi mai puţin decât avea anul trecut. Vicepremierul nu a adăugat în declaraţie vreo investiţie care să justifice cheltuirea banilor.

De pe fotoliul de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea a plecat în Guvern cu 12.246 de dolari şi 113.014 lei, sume strânse în trei conturi, la trei bănci diferite. După un an în Guvern, Dragnea a mai rămas în conturi cu doar 1914 dolari şi 29.080 lei.

Potrivit declaraţiei de avere depusă de Liviu Dragnea în 2013, în calitate de vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale, teleormăneanul a avut ceva bani puşi deoparte când a ajuns în Guvern. În cele trei conturi deschise la bănci diferite, bugetarul Dragnea reuşise să acumuleze din leafa de preşedinte al CJ Teleorman şi din veniturile soţiei: 12.246 de dolari şi 113.014 lei. După un an petrecut în Guvern, resursele lui Dragnea au scăzut considerabil. Potrivit declaraţiei de avere depuse anul acesta, în luna iunie, Dragnea a mai rămas în cele trei conturi cu 1914 dolari şi 29.080 lei. Diferenţa dintre resursele menţionate în prima declaraţia şi ceea ce a mai rămas în a doua înseamnă 118.029 lei. Adică peste un miliard de lei vechi. Atât a cheltuit  vicepremierul în ultimul an, fără a face o investiţie care să fie menţionată în declaraţia de avere.

A primit un  Land Rover în compensare 

Liviu Dragnea s-a ales în ultimul an şi cu o maşină nouă. Un Land Rover este menţionat ca noutate la capitolul autoturisme, în plus faţă de maşinile Dacia Logan şi Skoda Superb, deţinute din 2006. Vicepremierul menţionează însă că nu a cumpărat bolidul.  L-a primit drept compensare parţială a datoriilor Hotel Turris SA către Bombonica Dragnea, soţia vicepremierului.

Proprietăţile imobiliare ale vicepremierului au rămas aceleaşi: un apartament în municipiul Turnu Măgurele, un conacul  pe strada Ion Creangă din Alexandria, aflat în continuare în construcţie, şi un spaţiu comercial în oraşul său de baştină, Turnu Măgurele.

Cazarea lui Dragnea la Bucureşti a costat 22.710 lei 

Bugetarul Liviu Dragnea a câştigat în 2013  de la Ministerul Dezvoltării, unde deţine portofoliul de ministru, 70.740 lei, iar de la Camera Deputaţilor, 22.710 drept  bani de cazare la care se adaugă 210 lei încasaţi pentru diurnă.

Veniturile familiei au fost completate de Bombonica Dragnea care a încasat, în 2013, de la SC Hotel Turris SA, unde activează ca economist,  25.248 de lei drept salarii. Soţia vicepremierului a mai câştigat anul trecut 85.850 de lei în urma cesionării unor acţiuni.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite