Politicienii spun lucruri trăsnite despre inundaţii. Costoiu: Apa la români aduce noroc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva Adevărul
FOTO Arhiva Adevărul

Politicienii sunt campioni la gafe, iar inundaţiile din ultima perioadă au iscat un nou val de vorbe nelalocul lor.

Cuprins de febra apropiatelor alegeri prezidenţiale, ministrul Cercetării, Mihnea Costoiu, a încercat să vadă partea plină a paharului în nenorocirea care s-a abătut asupra locuitorilor din zonele inundate.

„Se spune că apa la români aduce noroc la un eveniment şi eu cred că va aduce noroc şi premierului, şi PSD“, a comentat Costoiu.

„Sunt foarte încărcat pozitiv“

Vizita, alături de premier, în zonele lovite de ape i-a dat, în mod straniu, o stare de bine vicepremierului Liviu Dragnea. Acesta s-a lăudat, marţi, în faţa celor 6.000 de activişti PSD veniţi la lansarea candidaturii lui Ponta la prezidenţiale, că vizitele în zonele inundate l-au binedispus.

„Sunt foarte încărcat pozitiv, pentru că am fost cu Victor Ponta în câteva comune afectate de inundaţii“, le-a transmis Dragnea, pesediştilor adunaţi în sala Sporturilor din Craiova. 

Ministrul Apelor, Doina Pană, nu s-a mai dus cu barca, precum la inundaţiile din urmă cu câteva luni, pentru a analiza situaţia din zonele calamitate, dar a tras concluzia că „inundaţiile nu mai sunt ce au fost odată“. „Nu mai avem probleme pe râurile mari, avem probleme de foarte scurtă durată, în cantităţi uriaşe, pe suprafeţe mici, şi cu acumulările de pe versanţi, pâraiele ne fac mai multe probleme“, a fost radiografia făcută de ministrul Apelor.

Şi vicepremierul Gabriel Oprea a gafat, afirmând marţi: „Avem, în momentul de faţă, un număr de aproximativ două victime care au fost înecate“.

Citeşte şi:

FOTO VIDEO  Cod roşu de inundaţii în judeţul Olt: sute de case afectate, peste o sută de persoane evacuate

Inundaţiile au provocat haos şi distrugeri în judeţul Olt. Codul portocaliu de inundaţii de acum două zile s-a transformat, de marţi seară, în cod roşu. Peste 20 de localităţi din judeţ au fost afectate de apele revărsate de pe dealuri care au intrat în gospodăriile oamenilor, în casele şi beciurile lor. Miercuri, la orele prinzâului, apele erau în retragere uşoară, dar urmările inundaţiilor erau încă prezente.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite