Cele 50 de umbre ale românilor. Cum au ajuns bicele, cătuşele şi funiile de pat la mare căutare în sex-shopuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO 123RF
FOTO 123RF

De când Christian Grey, celebrul personaj din cartea autoarei E.L. James, a încins imaginaţia românilor, sex-shopurile online şi-au adaptat oferta la cererea de produse de tip bondage. Se vând bice, padele pentru plesnit, legături de pat sau cătuşe.

Abundenţa de magazine de tip sex shop în mediul online demonstrează că românii nu sunt nicidecum un neam de pudici. De la lansarea şi ecranizarea celebrei trilogii ”Cele 50 de umbre ale lui Grey” a autoarei E.L. James, carte şi film cu imens succes pentru o anume categorie de public, românii au descoperit tehnica BDSM. 

„Bondage & Discipline, Dominance & Submission, Sadism & Masochism” este un termen ce cuprinde o gamă largă de practici sexuale, incluzând jocuri de rol, dominanţă-subordonare, constrângere sau sadomasochism. Termeni precum ”bondage”, ”submisiv”, ”cupluri vanila” au intrat în vocabularul cumpărătorilor de produse de sex-shop, iar magazinele şi au adaptat oferta la cerere.

O demonstrează gama bogată de produse de gen care a invadat magazinele erotice on line. Pe site-urile de profil din România, lângă vibratoare, păpuşi gonflabile sau lenjerie comestibilă, şi-au făcut loc şi se vând bice, funii, cătuşe sau alte legături, bile sau inele pentru organele sexuale. Cele mai multe dintre produsele inspirate din celebra trilogie erotică poartă numele personajului masculin care pare să fi încins şi imaginaţia româncelor. Sub titulatura ”Christian Grey”, sex-shopurile din mediul online românesc vând de la funii şi padele pentru pleznit, până la cravate sau lenjerii de pat. Produsele sunt prezentate drept ”parte din 50 de Umbre ale lui Grey Colecţia Oficială de Plăcere aprobată de autorul E.L. James”.

Preţurile diferă în funcţie de complexitatea produsului, iar cumpărători există. ”De când cartea şi filmul au ajuns pe piaţa din România, ne-am adaptat, iar cereri există. Se comandă online şi bice, şi cătuşe. Gusturile nu se discută. Există cumpărători pentru aşa ceva, da”, confirmă reprezentantul unui magazin erotic on-line.

Bondage

La secţiunea ”Bondage” creată special pentru amatorii de BDSM, magazinele expun o ofertă largă de produse, atât pentru începători, cât şi pentru cei deja experimentaţi.

Bici FOTO 123rf

”Setul Fantezie Bondage pentru începători, un produs care se vinde cu aproape 100 de lei, cuprinde două cătuşe pentru glezne, două cătuşe pentru mâini, o mască moale pentru ochi şi cureluşe care leagă cătuşele între ele. Cătuşele au prinderi cu scai cu o închidere/deschidere uşoară. Atât cătuşele, cât şi masca pentru ochi sunt căptuşite cu blăniţă falsă moale”, spune prezentarea produsului. Iar cumpărători există. 

O demonstrează comentariile clienţilor mulţumiţi de calitatea şi satisfacţia oferită de produs: ”Am dorit întotdeauna să intru puţin în bondage, cu toate acestea prietena mea nu a fost atât de sigură, aşa ca am optat pentru acest kit pentru începatori. Când a ajuns am fost plăcut surprinşi de cât de moale era masca de ochi şi legăturile. Masca de ochi işi face treaba şi se simte foarte moale şi este destul de groasa, ceea ce îi confera o senzaţie de bună calitate”.

image

Un set de acelaşi gen, pentru punerea în practică a tehnicii bondage, destinat celor avansaţi, cu 4 cătuşe, benzi reglabile pentru pat si o mască de ochi ajunge la aproape 300 de lei. Magazinele oferă chiar şi produse pentru curăţarea jucăriilor la un preţ de 40 de lei.

Set de legaturi pentru pat cu numele lui Grey

Fanii sau fanele lui Grey, celebrul personaj amator de bondage, pot experimenta acasă scenele din film. Pe site-urie de profil se vând legături de pat cu numele lui Grey, produs prezentat drept ”cadoul ideal erotic pentru fanii trilogiei”. 

Comentariile consumatorilor arată că şi aceste produse au fost testate: ”Legături sunt cu scai foarte rezistent, aşa că acestea nu se vor desface şi iţi poti lega in siguranţa jumătatea de orice doreşti pentru că celelalte capete au doar niste capete libere care iţi permit să legi de orice altceva poţi adică pat, stâlpi...”. Tot sub numele lui Grey se vând pe paginile online ale sex-shopurilor din România bice sau padele pentru plesnit. Cu 150 de lei, amatorii de BDSM pot achiziţiona o padelă care promite: ”Senzaţie dublă menită să iţi trezească trupul. Introducerea perfectă în plăcerea plesnitului. Părţi laterale din imitaţie de piele şi satin, căptuşite moale”.

„BDSM“ provine de la „Bondage, Discipline, Sadism, Masochism“.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite