Bac 2013 Teleorman. Liceele alexăndrene au fost detronate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În urmă cu un an elevii liceului A.I. Cuza înregistrau cea mai mare rată a promovabilităţii la Bacalaureat foto: Claudiu Dumitrache
În urmă cu un an elevii liceului A.I. Cuza înregistrau cea mai mare rată a promovabilităţii la Bacalaureat foto: Claudiu Dumitrache

Rezultatele parţiale ale examenului de Bacalaureat 2013 au fost afişate. Aproximativ 4.000 de absolvenţi de liceu din judeţul Teleorman au aşteptat cu sufletul laa gură primele rezultate. Potrivit cifrelor anunţate de Inspectoratul Şcolar Teleorman, 35,22 la sută din elevi au promovat examenul.

Liceele alexăndrene au fost detronate. Cele mai mari medii la examenul de Bacalaureat au fost obţinute de liceele din Turnu Măgurele. Rezultate foarte bune au obţinut şi elevii din Zimnicea care au reuşit astfel să urce pe ultima treaptă a podiumului.

Cea mai mare promovabilitate la examenul de Bacalaureat în judeţul Teleorman a fost înregistrată la Liceul Teoretic ”Marin Preda” din Turnu Măgurele. 84,21 la sută din elevii promoţiei 2012 – 1013 au reuşit să obţină medii peste 6.

Şi ”medalia de argint” merge tot în Turnu Măgurele, la Colegiul Naţional Unirea. În această unitate de învăţământ procentul de promovabilitate al elevilor din actuala promoţie este de 81,17 la sută.

Pe ultima treaptă a podiumului urcă elevii Liceului Teoretic din Zimnicea.  Media de promovabilitate în cel mai sudic liceu al ţării este de 75,89 la sută.

Abia pe locurile 4 şi 5 găsim şi două dintre liceele alexăndrene. Este vorba despre Liceul Pedagogic ”Mircea Scarlat”, respectiv A.I. Cuza.

La polul opus se situează Grupul Şcoalar Auto din Roşiorii de Vede şi Liceul Tehnologic ”Andrei Şaguna” din Botoroaga. În liceele cu pricina nici unul dintre cei 100 de elevi înscrişi la examenul de Bacalaureat nu a reuşit să promoveze examenul. La fel de prost pregătiţi s-au dovedit şi elevii Grupului Şcolar “Emil Racoviţă” din Roşiorii de Vede. Din cei 245 de candidaţi, doar trei elevi a reuşit să obţină medii peste 6.

Doar 35,22 la sută dintre elevii teleormăneni înscrişi la sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2013 au promovat. Din 4088 elevi înscrişi au fost prezenţi 3776.

9 elevi au fost eliminaţi, 312 neprezentaţi, evaluându-se astfel 3767 de elevi. Faţă de anul şcolar 2011-2012, s-a înregistrat o creştere a promovabilităţii de la 29,11 la sută la 35,22 la sută. Conducerea Inspectoratului Şcolar pune această creştere pe faptul că subiectele au fost diferenţiate în funcţie de profil şi specializare.

Pe aceeaşi temă:

Bac 2013 Teleorman: Topul ruşinii liceelor din Teleorman

Bac 2013 Teleorman. Două medii de zece la ”examenul de maturitate”

BAC 2013 Rezultate parţiale Teleorman. Rată de promovare de 35,22%

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite