Bac 2013 Teleorman. Două medii de zece la examenul de maturitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele parţiale ale examenului de Bacalaureat 2013 au fost afişate. Aproximativ 4.000 de absolvenţi de liceu din judeţul Teleorman au aşteptat cu sufletul laa gură primele rezultate. Potrivit cifrelor anunţate de Inspectoratul Şcolar Teleorman, 35,22 la sută din elevi au promovat examenul.

Doi elevi din judeţul Teleorman au reuşit să obţină notă maximă la Bacalaureat. Este vorba despre două fete. Una este din Alexandria de la Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat”, iar cealaltă din Turnu Măgurele de la Liceul Teoretic ”Marin Preda”.

Andreea Daniela Bălaşa, de la Liceul Teoretic „Marin Preda” din Turnu Măgurele a reuşit să promoveze examenul de Bacalaureat cu media generală.

A doua fată care a reuşit această performanţă este Adriana Stancu de la Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria.

Adriana Stancu: „literele nu vor renunţa la mine”

Se plimbă, aleargă, se distrează cu prietenii, are conturi pe toate reţelele de socializare, dar reuşeşte să fie şi un elev model. Adriana Stancu a ales Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat” din Alexandria, nu doar pentru că a auzit că este unul din cele mai bune din judeţ, dar şi pentru că vrea să devină dascăl.

Încă din primele zile petrecute în liceu, profesorul de limba română i-a simţit potenţialul şi a încercat să îl valorifice.

„Adriana este un copil de excepţie cu o mare putere de muncă şi de asimilare a cunoştinţelor, cu deprinderi şi competenţe transdisciplinare serioase.

Riguroziatea în pregătire, creativitatea şi bunul simţ, modestia, discreţia, generozitatea, relaţiile interumane şi respectul pentru tot ce o înconjoară o califică să fac parte din categoria elevilor de elită ai acestei ţări.

A participat la multe competiţii şcolare, obţinând aproape întotdeauna distincţii şi premii atât la nivel judeţean, cât şi naţional şi internaţional”, spune cu mândrie profesorul de limba română, Mariana Buciu.

După 4 ani petrecuţi în Liceul Pedagogic spune că nu regretă alegerea făcută, iar dacă ar putea da timpul înapoi ar lua aceeaşi decizie.

„Liceul este ca o a doua casă. Aici am legat prietenii, iar pentru mine profesorii au fost adevăraţi părinţi. Au ştiut să ne motiveze, să ne certe când a fost cazul, dar şi să ne laude când am meritat”, a spus Adriana Stancu.

Când vine vorba despre participările la olimpiade şi concursuri, Adriana zâmbeşte şi îşi aminteşte cu plăcere fiecare experienţă trăită. Mai mult decât atât, crede că olimpiadele au maturizat-o.

„Olimpiada de română este mai mult decât un concurs. Ea m-a definitivat pentru viitor. În urmă cu 3-4 ani eram destul de emotivă, dar aceste experienţe m-au maturizat, iar acum pot să vorbesc liber unei clase întregi fără ca măcar să-mi tremure vocea”, adaugă Adriana.

În ciuda numeroaselor concursuri şi olimpiade la care a participat, Adriana este un adolescent ca toţi ceilalţi.
„Îmi place să alerg, să ies cu prietenii, să mă plimb. Am conturi pe toate reţelele de socializare pentru că trebuie să supravieţuiesc şi din punct de vedere social”, afirmă, zâmbind, elevul model al Liceului Pedagogic ”Mircea Scarlat”, Adriana Stancu.

Premii şi distincţii:
2010 – premiul special la Concursul naţional de creaţie literară ”Marin Preda”
2011 – Menţiune şi Premiul special la Olimpiada de Limba şi literatura română; menţiune şi medalie de bronz la Concursul de Informatică aplicată; menţiune la Concursul naţional de creaţie literară ”ion Creangă – poveştile bojdeucii”, lucrarea fiind publicată în antologia cu acelaşi nume; medalie de bronz la concursul Internaţional ”Ion Barbu – Dan Barbilian”
2012 - medalie de argint la concursul Internaţional ”Ion Barbu – Dan Barbilian”, premiul special la Olimpiada de Limba şi literatura română.

Rezultatele parţiale ale examenului de Bacalaureat 2013 au fost afişate. Aproximativ 4.000 de absolvenţi de liceu din judeţul Teleorman au aşteptat cu sufletul la gură primele rezultate.

Doar 35,22 la sută dintre elevii teleormăneni înscrişi la sesiunea iunie-iulie a examenului de Bacalaureat 2013 au promovat. Din 4088 elevi înscrişi au fost prezenţi 3776.
9 elevi au fost eliminaţi, 312 neprezentaţi, evaluându-se astfel 3767 de elevi.

Faţă de anul şcolar 2011-2012, s-a înregistrat o creştere a promovabilităţii de la 29,11 la sută la 35,22 la sută. Conducerea Inspectoratului Şcolar pune această creştere pe faptul că subiectele au fost diferenţiate în funcţie de profil şi specializare.

Pe aceeaşi temă:

Bac 2013 Teleorman: Topul ruşinii liceelor din Teleorman

BAC 2013 Rezultate parţiale Teleorman. Rată de promovare de 35,22%

REZOLVARE SUBIECTE BAC 2013 / TELEORMAN / adevarul.ro publică, vineri, rezolvarea subiectelor de la proba la alegere, la Bacalaureat

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite