Atenţie cetăţeni! Firmele care vă promit câştiguri mari la asigurările de sănătate private sunt ilegale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 400 de oameni au asistat la întâlnirea organizată de o firmă care recrutează oameni pentru reforma în sănătate
Peste 400 de oameni au asistat la întâlnirea organizată de o firmă care recrutează oameni pentru reforma în sănătate

În ultima perioadă au apărut, peste noapte, firme care recrutează personal pentru a duce la îndeplinire reforma în sănătate. Se zvoneşte că începând de anul viitor nu vor mai exista asigurări de sănătate la stat, ci doar particulare la firmele de asigurări private.

Astfel, pentru că toţi asiguraţii vor trebui să treacă în mediul privat, au apărut şi oamenii care vor să câştige de pe urma acestor schimbări. Potrivit unui comunicat de presă emis de Direcţia de Sănătate Publică Teleorman ministerul sănătăţii s-a sesizat cu privire la apariţia unor „agenţi pentru reforma sănătăţii” care promit câştiguri importante din strângerea de adeziuni la eventualele case private de asigurări de sănătate.

Ministerul sfătuieşte populaţia să nu cadă în plasa acestor oameni

Zilele trecute, la Alexandria a fost o întrunire cu alexăndrenii care au fost recrutaţi pentru a face poliţe de asigurări de sănătate private. Aproximativ 400 de oameni au fost prezenţi la întrunire, ascultând minciunile reprezentanţilor acestor agenţii. Reprezentanţii ministerului susţin că totul este o escrocherie şi recomandă populaţiei să nu cadă în plasa acestor oameni. “În ultimele zile a apărut un fenomen îngrijorător care se dezvoltă la limita legii şi care prevede un sistem piramidal de colectare a unor adeziuni pentru viitoarele case private de asigurări de sănătate. Vreau să trag un semnal de alarmă şi să subliniez că, deocamdată, legislaţia privind asigurările de sănătate este neschimbată. Orice modificare operată va fi făcută publică de către autorităţi, astfel încât cetăţenii să cunoscă exact şi corect modul în care pot accesa sistemul de asigurări private de sănătate”, a declarat Ritli Ladislau, ministrul Sănătăţii. Practic, noul proiect de lege este în lucru, aşadar aceşti oameni nu au de unde să ştie ce va prevede legea. Asiguraţii mai trebuie să ştie faptul că firmele apărute pe piaţă nu sunt autorizate, iar tabelele pe care ei le fac nu au valoare juridică, dimpotrivă datele personale ale omului pot fi folosite în alte scopuri.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite