ADMIRABIL: La un pas să devină preot deşi e orb

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Andrei işi doreşte să devină preot
Bogdan Andrei işi doreşte să devină preot

  Bogdan Andrei din Alexandria s-a născut nevăzător, dar acest lucru nu l-a împiedicat să ajungă student la Teologie. Tânărul este sprijinat în permanenţă de mama sa, care l-a ajutat să înveţe luând notiţe la cursuri şi citindu-i lecţiile. Acum au cea mai mare notă din an.

  Dacă Bogdan Andrei este un exemplu pentru felul în care şi-a depăşit limitele impuse de handicapul cu care s-a născut, mama lui, Elena, este un monument de iubire părintească şi răbdare.
  „Mie, ca mamă, mi-a fost foarte greu să mă împac cu gândul că fiul meu, pe care mi l-am dorit atât de mult, s-a născut cu probleme de sănătate, acestea fiind acuitatea vizuală şi auditivă. Zilele au fost foarte triste, dar am crezut cu tărie că Dumnezeu intervine  în clipele cele mai grele ale vieţii unui om“, spune femeia.

  Mama a făcut liceul din nou


Bogdan şi-a dorit să devină preot încă de la vârsta de 5 ani. A fost nevoit să înveţe şi să „ citească“ prin ochii mamei sale. A făcut şcoala generală la Bucureşti, la o unitate specială pentru nevăzători, iar cursurile liceale le-a urmat în Alexandria, ajutat de mama sa. „În liceu am obţinut o aprobare specială de la Ministerul Învăţământului prin care mi-a fost permis să îl însoţesc la cursuri. Practic, eu am făcut liceul din nou. Am mers cu el, am luat notiţe, pe care i le-am citit ori de câte ori a fost nevoie pentru ca Bogdan să le poată învăţa“, povesteşte mama lui Bogdan. După absolvirea liceului, tânărul a dat examen oral la Facultatea de Teologie din cadrul Universităţii Piteşti şi a  fost admis.

Bogdan Andrei

  Bogdan şi mama lui au cea mai mare medie


La 28 de ani, Bogdan este acum student la zi  în anul III la Teologie. Merge la toate cursurile însoţit de mamă şi învaţă tot cu ajutorul ochilor acesteia. Mama ia notiţe la fiecare curs pentru că materia nu se găseşte şi în alfabetul Braille. Acasă, femeia structureză cursurile şi se înregistrează cu reportofonul, citindu-le. „ Petrecem cam şapte ore pe zi învăţând. Înregistrările cu notiţele de la cursuri  le transfer în calculator şi pe urmă Bogdan învaţă, ascultându-le“, explică mama. Băiatul susţine toate examenele oral.

  Şi mama, şi fiul au învăţat temeinic, dovadă media de absolvire a ultimului an de studiu - 9,67, cea mai mare medie din facultate. „Mami este un munte de răbdare, renunţă la multe din preocupările ei casnice pentru ca prin ochii ei eu să pot acumula cunoştinţele necesare pentru facultate“, spune Bogdan.


  La un pas de visul său


Andrei va susţine licenţa anul viitor şi va absolvi facultatea. Cum este deja căsătorit , va avea nevoie doar de o parohie pentru a practica meseria aleasă. Cazul lui tânărului nevăzător care vrea să devină preot este cunoscut şi de PS Galaction Stângă, Episcopul Alexandriei şi Teleormanului. „Va fi destul de greu, dar nu imposibil. Va trebui ajutat în continuare ca să poată sluji“, spune episcopul.

Alexandria



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite