Abatorul din comuna Dobroteşti ar putea fi finalizat anul acesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înfiinţarea unui abator în comuna Dobroteşti este un proiect mai vechi al autorităţilor judeţene din Teleorman, care s-ar putea concretiza în 2018. În prezent, în judeţ, nu există niciun abator.

Cu prilejul vizitei ministrului Agriculturii, Petre Daea, în Teleorman, s-a adus în discuţie amenajarea abatorului din comuna Dobroteşti, un proiect demarat de autorităţile judeţene din Teleorman, cu şanse de finalizare în 2018.

 “La Dobroteşti avem în intenţie să facem un abator, un punct de sacrificare pentru crescătorii de animale din zonă, suntem în faza de  documentaţie şi mai avem nevoie de unele avize. Am discutat şi cu domnul ministru secretar de stat Adrian Gâdea, acest proiect se derulează încă de când era dumnealui preşedinte al Consiliului Judeţean, iar eu doar am continuat demersurile. Sperăm ca în acest an, până la finele anului, să realizăm acest punct de sacrificare foarte necesar pentru judeţul Teleorman, pentru că noi în acest moment nu mai avem niciun abator la nivelul judeţului”, a declarat Dănuţ Cristescu, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman.

Preşedintele CJ Teleorman i-a cerut ministrului să sprijine înfiinţarea unor centre noi de sacrificare a animalelor  în Bucureşti, de care să beneficieze şi crescătorii din Teleorman. “Îl rog pe domnul ministru, şi o să fac şi eu toate demersurile necesare să discut şi cu primarul Capitalei, să-şi aplece atenţia asupra unui aspect: crescătorii de animale din zona Dobroteşti, Siliştea Gumeşti şi Zâmbreasca necesită încă două puncte de sacrificare în Bucureşti, pentru a putea să valorifice mieii de Paşte, să-şi poată vinde animalele. Nu este suficient acel punct de sacrificare din Apărătorii Patriei, este  nevoie de încă două puncte de sacrificare şi nu doar pentru crescătorii de animale din judeţul Teleorman”, a mai spus şeful CJ Teleorman.


AlexandriaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite