Salvamontiştii au salvat patru persoane rămase blocate în zona montană din judeţul Vâlcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Salvamontiştii au salvat patru persoane rămase blocate în zona montană din Vâlcea, FOTO Arhiva Adevărul
Salvamontiştii au salvat patru persoane rămase blocate în zona montană din Vâlcea, FOTO Arhiva Adevărul

Trei muncitori şi un turist care au rămas blocaţi, miercuri, în zona montană din judeţul Vâlcea, au fost recuperaţi de salvamontişti, iar starea lor de sănătate este bună.

Potrivit şefului Serviciului Public Salvamont Vâlcea, Mircea Lera, lucrătorii exploatării de lemn au fost recuperaţi de drumari care au intervenit cu utilaje trimise de Primăria Brezoi, în timp ce bărbatul care avea grijă de o casă izolată din zona Vârfului Roman a fost coborât la baza muntelui de către salvamontişti, informează Mediafax

."Am acţionat pentru recuperarea unei persoane izolate într-o casă din zona Vârfului Roman care a solicitat ajutorul, spunând că nu mai are mâncare şi căldură, este un om care îngrijeşte locuinţa. Ulterior, drumarii cu utilaje trimişi de Primăria Brezoi «au desfăcut» drumul spre Valea Călineşti şi cei trei muncitori forestieri, care au rămas izolaţi şi aşteptau într-un furgon unde aveau mâncare, au fost recuperaţi. Nimeni nu a avut probleme de sănătate, toţi au avut căldura şi unde să se adăpostească, dar au rămas blocaţi", a declarat Lera, precizând şi că toate traseele turistice din zona alpină a judeţului au fost închise, din cauza stratului mare de zapadă şi a riscului de producere a avalanşelor.

Nouă persoane, atât turişti şi muncitori forestieri, au rămas blocate în zona montană din judeţul Vâlcea. Zăpada depăşeşte doi metri înălţime. Iniţial, cinci dintre acestea au fost recuperate de către salvamontişti.

"Alţi cinci au fost salvaţi dimineaţă, este vorba de doi turişti, speologi de meserie, ambii din Bucureşti, rămaşi blocaţi la Cantonul Cheia din judeţul Vâlcea din cauza zăpezii, care au fost recuperaţi de salvamontişti. Echipa formată din trei salvatori montani a intervenit pentru aducerea lor din satul Cheia în staţiunea Băile Olăneşti, de unde au plecat spre Capitală. Alţi trei turişti din Capitală, rămaşi blocaţi de căderile mari de zapădă, au fost scoşi, ulterior, de către echipele de salvare, de la Cabana Cozia", a spus şeful Serviciului Public Salvamont Vâlcea, Mircea Lera.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite