VIDEO UPDATE Grupare formată din 12 traficanţi şi consumatori de droguri din Alba, trimisă în judecată de procurori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O grupare formată din 12 tineri traficanţi şi consumatori de droguri din Alba a fost trimisă în judecată de procurori de la DIICOT Alba Iulia. Şase dintre inculpaţi, care furnizau droguri şi puneau la dispoziţie un spaţiu pentru consum de marijuana, sunt în arest preventiv.

UPDTAE Tribunalul Alba a decis miercuri, 5 martie, eliberarea din arest preventiv a trei inculpaţi: Bordean Ioan Ovidiu, Crişan Liviu Adrian şi Mailat Fabian Constantin. Instanţa a decis, de asemenea, prelungirea mărsurii arestării preventive pentru Bîrciu Sebastian, Meruţ Anton Crinel şi Sălcudean Ioan Olimpiu. Decizia va fi definitivă după ce Curtea de Apel se ve pronunţa în legătură cu contestaţia formulată de inculpaţi şi procurori.

Gruparea acţiona în special în municipiul Blaj unde oferea droguri tinerilor şi chiar punea la dispoziţie un spaţiu pentru consumul de marijuana. Tinerii arestaţi preventiv în luna ianuarie 2014 sunt Bîrciu Sebastian, Bordean Ioan Ovidiu, Sălcudean Ioan Olimpiu, Crişan Liviu Adrian, Mailat Fabian Constantin, Meruţ Anton Crinel.

Dosarul a fost trimis în judecată la Tribunalul Alba în 4 martie. Alţi şase inculpaţi sunt vor fi judecaţi pentru cosum de droguri: Spătăcean Luca, Oargă Teodr Andrei, Balasz Mihai, Gârbovan Daniel Ioan, Maier Rareş Alexandru şi Lazăr Adrian Sergiu. 

Bordean Ioan Ovidiu a fost prins în flagrant în timp ce încerca să îi vândă 42 de grame de cannabis unui poliţist sub acoperire, contra sumei de 200 de lei. În urma acestei acţiuni şi a percheziţiilor efectuate la domiciliile inculpaţilor, a fost confiscată o cantitate de peste 400 grame de cannabis.

Dosarul va intra iniţial în procedura de camera preliminară, urmând ca judecata pe fond să înceapă în maxim 60 de zile. Inculpaţii riscă pedeapsa între 2 ani şi 7 ani de închisoare. Recunoaşterea faptelor va aduce, probabil, reduceri semnificative de pedeapsă la fel ca şi în alte dosare cu obiect traficul de droguri, judecate în ultimii ani.

VIDEO Cum a fost prins un tânăr traficant de droguri din Alba Iulia

Şase tineri din Alba, arestaţi preventiv pentru trafic de droguri şi constituire grup infracţional

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite