Ursul descoperă camera de supraveghere din pădure. Imagini surprinse în Apuseni VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imagini amuzante cu un urs care descoperă camera de monitorizare a faunei, instalată într-o pădure a Parcului Natural Apuseni, au fost făcute publice.

Animalul sălbatic se joacă cu camera, dar, în final, nu o distruge, doar o întoarce spre pământ. În Apuseni există o populație numeroasă de urși. Dovadă sunt imaginile surprinse des de camerele de supraveghere, dar și aparițiile acestora în zonele locuite.

Cunoscut în denumirea populară ca ursul brun, Ursus arctos este un animal sălbatic masiv cu gâtul scurt şi gros, botul conic-trunchiat, cu o coadă scurtă şi culoare brun-cafenie. Trăieşte în toate habitatele de pădure, tufărişuri şi pajişti, atât în zona alpină, cât şi în cea colinară din Munţii Carpaţi.

Ursul brun este un mamifer carnivor şi face parte din familia Ursidae. El poate ajunge până la şase sute de kilograme, aproximativ 2,5 metri lungime şi o înălţime de 1,5 metri.

Urșii au un miros foarte fin și uneori detectează urmele fine de miros rămase pe camera de monitorizare a faunei. Urșii detectează hrana de la câțiva kilometri distanță, iar în căutarea hranei, urșii fac deplasări lungi, folosindu-și toate simțurile dezvoltate.

Sunt animale omnivore, hrana lor fiind vegetală, dar și de origine animală, de la pești, cervide, mamifere mici, până la păsări sau ouă de păsări și insecte.

Parcul Natural Apuseni, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 76.064 de hectare, în zona Munților Apuseni, pe teritoriul județelor Cluj , Bihor și Alba, ditren acestea 50.793 fiind păduri.

Zona Munților Apuseni a fost inclusă de presitigiosul post de televiziune CNN în topul celor mai frumoase locuri din Europa, iar Comisia Europeană a acordat Parcului Natural Apuseni în 2009 titlul ”Destinație Europeană de Excelență” în cadrul proiectului EDEN. (Sursa video: Romsilva - Parcul Natural Apuseni)

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite