UPDATE VIDEO Percheziţii în cinci judeţe la contrabandişti de ţigări. 13 suspecţi, audiaţi la IPJ Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La IPj Alba au fost aduşi pentru audieri primii suspecţi. Foto: ziarulapulum.ro
La IPj Alba au fost aduşi pentru audieri primii suspecţi. Foto: ziarulapulum.ro

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba efectuează joi, 19 februarie 2015, un număr de 27 de percheziţii domiciliare în şase judeţe şi pun în executare mai multe mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări.

UPDATE ora 13.20: La percheziţii au fost găsite şi ridicate 20.500 de ţigarete şi 325 litri de alcool care pare că provin din contrabandă. De asemenea au fost ridicate sume de bani (26.500 lei şi 750 de euro), un pistol cu aer comprimat deţinut ilegal de către o persoană din judeţul Hunedoara dar şi mai multe piese de biciclete care se pare că provin din furturi şi care au fost identificate cu ocazia uneia din percheziţiile ce a avut loc în judeţul Cluj. 13 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri. 

UPDATE ora 11.00: La sediul IPJ Alba au fost aduşi pentru audieri cinci suspecţi din oraşul Ocna-Mureş. Urmează ca pe parcursul zilei să fie aduşi şi restul contrabandiştilor din judeţele limitrofe, unde au fost efectuate percheziţii.

Acţiunea se desfăşoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud. Percheziţiile sunt efectuate la domiciliile şi sediile unor societăţi comerciale aparţinând mai multor persoane din judeţele Alba (8), Hunedoara (2), Mureş (5), Maramureş (6), Cluj (4) şi Bistriţa Năsăud (2).

Sunt puse în executare 16 mandate de aducere emise pe numele persoanelor bănuite de comiterea infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută de art. 270 alin. 3 lin Legea 86/2006 privind Codul Vamal al României. Cei în cauză vor fi conduşi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru audieri.

  

contrabanda alba

În cauza investigată de poliţiştii Serviciului de Investigare  Criminalităţii Economice - I.P.J. Alba există suspiciunea că, în perioada 2014 – 2015, cele 16 persoane ar fi deţinut, transportat şi comercializat ţigarete care proveneau din contrabandă, din Republica Moldova şi Ucraina. 

contrabanda alba

Cu ocazia activităţilor desfăşurate anterior acţiunii de azi, în cadrul aceluiaşi dosar penal, au fost confiscate peste 100.000 de ţigarete provenite din contrabandă. Acţiunea se desfăşoară cu sprijinul de specialitate Direcţiei Operaţiuni Speciale – IGPR.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite