UPDATE Mircea Moloţ poate părăsi domiciliul de două ori pe lună şi poate fi vizitat de fiica sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, a obţinut la Tribunalul Alba permisiunea de a părăsi locuinţa de domiciliu de patru ori pe lună şi de fi vizitat de fiica sa în fiecare sâmbătă.

UPDATE Curtea de Apel Alba Iulia a modificat decizia Tribunalului şi a decis că Mircea Moloţ poate părăsi domiciliul doar de două ori pe lună. 

”Desfiinţează încheierea penală atacată numai în ce priveşte cererea formulată de inculpatul MIM de acordare a permisiunii de părăsire la a imobilului pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu în vederea procurării mijloacelor de existenţă şi rejudecând: În baza art. 221 alin.6 C.pr.penală, acordă permisiunea inculpatului MIM , de a se deplasa în localitatea Merişoru de Munte, în prima zi de miercuri din lună între orele 8-17, respectiv în localitatea Săcărâmb, în a treia zi de miercuri din lună între orele 8-17, în vederea asigurării mijloacelor de existenţă pe perioada arestului la domiciliu”, se afirmă în minuta deciziei de la Curtea de Apel din 28 ianuarie 2015.

   

Decizia judecătorilor de la Tribunalul Alba a fost luată joi, 22 ianuarie 2014 şi poate fi contestată în termen de 48 de ore la comunicare. Mircea Moloţ poate fi vizitat de fiica sa în fiecare sâmbătă şi se poate deplasa în afara domiciliului, în vedere asigurării mijloacelor de existenţă de patru ori pe lună. 

 ”Tribunalul Alba a admis în parte cererea formulată de inculpatul Moloţ Mircea de  părăsire a domiciliului şi de modificare a obligaţiilor impuse în cadrul măsurii arestului la domiciliu. Tribunalul Alba a acordat inculpatului permisiunea de a fi vizitat la domiciliu de fiica sa în fiecare zi de sâmbătă, între orele 11-20.00. Instanţa a acordat inculpatului permisiunea de a se deplasa în vederea asigurării mijloacelor de existenţă în localitatea M.M. în prima şi a treia zi de miercuri din lună, respectiv în localitatea S. în a doua şi a patra marţi din lună, între orele 08 - 17.00”, se afirmă într-un comunicat al Tribunalului Alba. Localităţile unde poate pleca de la domiciliu sunt Merişoru de Munte şi Săcărâmb.

Mircea Moloţ şi alţi patru inculpaţi în dosarul instrumentat de Serviciul Teritorial DNA Alba Iulia sunt în arest la domiciliu din decembrie 2014. La începutul lunii ianuarie, instanţele de judecată din Alba au decis prelungirea măsurii cu încă 30 de zile. Mircea Moloţ este acuzat, printre aletele, de trafic de influenţă, luare de mită, spalare de bani, conflict de interese

Pootrivit DNA Alba Iulia, în perioada 2011 - 2013, inculpatul Moloţ Mircea Ioan, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, şi-a traficat influenţa reală pe care o avea asupra unei persoane din cadrul SC Apa Prod SA Deva (societate al cărui acţionar majoritar este Consiliul Judeţean Hunedoara (76,72%) alături de consiliile locale din acelaşi judeţ), în scopul avantajării societăţilor comerciale Viva Construct SRL Deva şi Euro Cons Expert SRL, în cadrul procedurii de atribuire a unor contracte de lucrări. În schimbul sprijinului oferit, inculpatul Axinte Vasile a cedat execuţia unei părţi din lucrările respective, către SC Vivanty Industries SRL Şoimuş, societate controlată direct în calitate de asociat şi administrator de către inculpatul Venter Robertto Patrick - ginerele preşedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara.

De asemenea, în perioada 2010-2014, inculpatul Moloţ Mircea Ioan a creat şi pus în funcţiune un circuit financiar prin care fondurile publice, legal aprobate pe proiecte, au ajuns în conturile unor societăţi care nu îndeplineau criteriile de calificare, privind capacitatea tehnică şi/sau profesională, economico-financiară, precum şi experienţa similară. Aceste firme erau controlate de către persoane din cercul său relaţional, respectiv inculpatul Robertto Venter Patrick şi alte persoane interpuse devenite formal reprezentanţi ai acestor societăţi.

Moloţ mai este acuzat că, perioada 2010-2014, în exercitarea atribuţiilor de serviciu a participat la luarea deciziilor privind aprobarea capitolului bugetar al CJ Hunedoara, referitor la reclamă şi publicitate. Ulterior, inculpatul a efectuat acte de dispoziţie cu privire la efectuarea de plăţi privind aceste servicii, a semnat contracte de servicii de publicitate, în acest sens fiind obţinute, printr-un intermediar, foloase patrimoniale în favoarea societăţilor administrate de fiica sa, în sumă de 990.109, 96 lei. În plus, miercuri, 20 ianuarie, ÎCCJ l-a declarat incompatibil pe Mircea Moloţ. În aceste condiţii, acesta îşi va pierde mandatul de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara.

Afacerile şi infracţiunile baronului de Hunedoara. Cum a direcţionat Mircea Moloţ banii publici către firmele familiei

Percheziţii DNA la Consiliul Judeţean Hunedoara şi la locuinţa lui Mircea Moloţ, într-o anchetă de corupţie

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite