UPDATE Incendiu puternic pe platforma societăţii Holzindustrie Schweighofer din Sebeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Platforma industrială Holzindustrie Sebeş
Platforma industrială Holzindustrie Sebeş

Un număr de 16 pompieri cu patru autospeciale au intervenit, marţi, pentru stingerea unui incendiu izbucnit în curtea fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Sebeş, companie lider în industria europeană de prelucrare a lemnului.

UPDATE 2: Pagubele în urma incendiului de marţi după-amiaza, de la depozitul de bio-masă ce aparţine companiei Holzindustrie Schweighofer Sebeş au fost estimate la valoarea de 25.000 de lei. Flăcările ar fi pornit de la scântei purtate de vânt, care au căzut pe materiale combustibile. Au fost distruse 15 tone de deşeuri de rumeguş şi lemn.

UPDATE 1 Comunicatul companiei Holzindustrie Schweighofer: ”Astăzi, în jurul orei 16:00, la depozitul de bio-masă a avut loc un incendiu. Echipa internă de pompieri este bine pregătită şi a intervenit conform planurilor de intervenţie de urgenţă, astfel încât nici o persoană nu a fost pusă în pericol şi nu au existat victime. Tot conform planului de intervenţie, au fost anunţaţi şi pompierii militari, care au sosit la faţa locului şi au coordonat localizarea şi lichidarea incendiului. 

«Chiar dacă intervenţia s-a desfăşurat în condiţii corespunzătoare, vom efectua o investigaţie completă a cauzelor care au dus la producerea incendiului, şi vom lua toate măsurile necesare de îmbunătăţire aşa încât, pe viitor, să prevenim orice astfel de evenimente nedorite. Siguranţa angajaţilor este prioritatea nr. 1 a firmei noastre», a declarat Răzvan Cosma, director HS Sebeş”.

_____________________________________________________________________________

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba au declarat că incendiul din curtea fabricii de cherestea din Sebeş a izbucnit la tocătura de lemn şi nu au fost persoane rănite. 

”Se intervine la ora aceasta cu patru autospeciale şi 16 subofiţeri. La faţa locului a ajuns şi o autospecială SMURD, pentru orice eventualitate, însă nu au fost persoane rănite. Incendiul este localizat, nu există pericol de extindere. Se lucrează la stingere”, potrivit ISU Alba.

Fabrica la care a izbucnit incendiul aparţine grupului Holzindustrie Schweighofer. Grupul Schweighofer îşi are originile într-o afacere de familie austriacă, cu peste 400 de ani de experienţă în industria de prelucrare a lemnului. În prezent, Grupul este activ în industria de prelucrare a lemnului din Europa, având activităţi şi în producţia de viscoză, producţia de bioenergie, silvicultură şi afaceri imobiliare.

Divizia industrială a Grupului Schweighofer operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producţie a panourilor din lemn, o fabrică de cherestea în Germania şi o fabrică de viscoză în Austria. Grupul este lider în industria europeană a prelucrării lemnului, având în acest moment aproximativ 3.700 de angajaţi. Holzindustrie Schweighofer exportă produsele sale în peste 70 de ţări din întreaga lume.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite