Unul dintre cei doi bărbaţi arşi cu acid sulfuric la o firmă din Zlatna a murit într-un spital din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre cei doi bărbaţi din Zlatna, care a suferit arsuri chimice cauzate de acidul sulfuric pe circa 38% din suprafaţa corpului a murit la un spital din Bucureşti.

Bărbatul avea 53 de ani, iar accidentul de muncă s-a produs duminică la o firmă din Zlatna care produce Sulfat de Cupru.

Doi bărbaţi, de 53 şi 28 de ani, au fost aduşi duminică seara la UPU Alba Iulia unde au fost trataţi şi stabilizaţi pentru arsuri cu acid sulfuric. După ce au fost trataţi, s-a luat legătura cu centre universitare medicale din ţară, care au secţii de arşi.

Unul dintre bărbaţi a fost transferat în cursul nopţii la Timişoara şi cel de-al doilea la Sibiu. Ulterior, bărbatul rănit grav a ajuns la Bucureşti. Cei doi aveau arsuri pe 30% respectiv 11% din suprafaţa corpului. Accidentul a avut loc la o firmă care produce sulfat de cupru, iar cei doi ar fi fost atinşi de ceva soluţii cu care se lucra în zonă.

Potrivit ITM Alba, piciorul unui bazin suspendat la peste doi metri, în care era o soluţie cu 6% concentraţie de acid sulfurics-a rupt iar conţinutul s-a deversat în încăpere. Acolo erau cinci persoane, dintre care două erau mai aproape de recipientul cu acid. Acestea ar fi suferit arsuri mai degrabă termice, pentru că soluţia acidă era la temperatura de 98 de grade Celsius însă era diluată în ceea ce priveşte cantitatea de acid.

În hală mai erau prezenţi 3 muncitori, dintre care unul a fost stropit cu soluţie în zona urechii şi a fost tratat la faţa locului de echipajul ambulanţei, iar ceilalţi doi nu au fost afectaţi.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite