Doi muncitori de la o firmă din Zlatna, la spital cu arsuri provocate de acid sulfuric

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doi muncitori au ajuns la secţia de Primiri Urgenţe a Spitalului de Urgenţe Alba, cu arsuri cu acid sulfuric în urma unui accident de muncă petrecut în duminică seară la o firmă din Zlatna.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului, este vorba despre doi bărbaţi de 53 şi 28 de ani, care au fost aduşi la UPU unde au fost trataţi şi stabilizaţi pentru arsuri cu acid sulfuric. După ce au fost trataţi, s-a luat legătura cu centre universitare medicale din ţară, care au secţii de arşi.

Unul dintre bărbaţi a fost transferat în cursul nopţii la Timişoara şi cel de-al doilea la Sibiu. Cei doi aveau arsuri pe 30% respectiv 11% din suprafaţa corpului. Accidentul a avut loc la o firmă care produce sulfat de cupru, iar cei doi ar fi fost atinşi de ceva soluţii cu care se lucra în zonă.

Potrivit ITM Alba, piciorul unui bazin suspendat la peste doi metri, în care era o soluţie cu 6% concentraţie de acid sulfuric, s-a rupt. iar conţinutul s-a deversat în încăpere.

Acolo erau 5 persoane, dintre care două erau mai aproape de recipientul cu acid. Acestea au suferit arsuri mai degrabă termice, pentru că soluţia acidă era la temperatura de 98 de grade Celsius însă era diluată în ceea ce priveşte cantitatea de acid.

O a treia persoană a fost arsă superficial pe ureche însă nu a avut nevoie de transport la spital.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite