Un traficant şi consumator notoriu de droguri revine la închisoare după trei ani de la liberarea condiţionată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul avea mai multe plante de cannabis plantate în grădina din spatele casei. Foto Arhivă
Bărbatul avea mai multe plante de cannabis plantate în grădina din spatele casei. Foto Arhivă

Un bărbat în vârstă de 50 de ani din Cugir, Alba, consumator şi traficant notoriu de droguri, a ajuns din nou la închisoare, după doar trei ani de la momentul liberării condiţionate.

Curtea de Apel Alba Iulia l-a condamnat definitiv, pe data de 15 decembrie 2021, pe Mihai Romoşan, la pedeapsa de 4 ani şi 2 luni de detenţie. Acesta a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunilor de cultivare şi deţinere de droguri pentru consum propriu, respectiv trafic de droguri.

În sarcina acestuia s-a reţinut faptul că în cursul anului 2020, în vederea consumului propriu fără drept şi în vederea distribuirii de cannabis, şi-a procurat seminţe de cannabis cu care a înfiinţat o cultură în imobilul unde locuieşte şi în anexele acestuia.

Cultura era formată din 6 ghivece în care erau cultivate plante de cannabis (4 cu înălţimea de 3 cm, una cu înălţimea de 40 de cm fără influorescenţe, una cu înălţimea de 66 de cm cu influorescenţe); 4 plante de cannabis fără influorescenţe, plantate în sol, cu dimensiunile de 20 cm înălţime, de 30 cm înălţime, 84 de cm înălţime şi 85 de cm înălţime.

De asemenea, anchetatorii au mai reţinut că în cursul anului 2020 a vândut de cel puţin 6 ori cel puţin câte un gram de cannabis unui martor din dosar, iar în data de 24 iunie 2020 a deţinut în vederea consumului propriu un plic din material plastic care conţine 0,4 grame de cannabis. În cursul judecăţii, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptelor reţinute în sarcina sa. Având însă în vedere faptul că a săvârşit ambele infracţiuni în stare de recidivă post executorie, limitele de pedeapsă au fost majorate cu jumătate. Cultura de cannabis a fost descoperită întâmplător, de poliţişti, în curtea din spatele locuinţei acestuia, în 24 iunie 2020, cu ocazia executării unui mandat european de arestare.

”Cu acea ocazie, inculpatul a declarat verbal că, la începutul anului 2020, a achiziţionat seminţe de cannabis din Austria şi le-a plantat în cursul lunii martie 2020. Despre recipientele din plastic, a spus că au fertilizator pentru creşterea plantelor şi că le-a folosit pentru creşterea plantelor de cannabis. De asemenea, acesta a predat poliţiştilor, din camera utilizată de acesta, un plic din material plastic care conţine o masă vegetală mărunţită, cu miros specific genului cannabis, despre care afirmă că a găsit-o pe câmp în cursul anului 2019”, se precizează în rechizitoriul DIICOT.

Instanţa a considerat că, deşi bărbatul a fost condamnat la o pedeapsă rezultantă de 3 ani şi 7 luni închisoare pentru săvârşirea unor fapte de trafic de droguri, acesta nu a înţeles să îşi îndrepte comportamentul, ci a ales să persiste în comiterea unor fapte penale de aceeaşi natură. 

”Pedeapsa la care inculpatul a fost condamnat definitiv nu şi-a îndeplinit scopul urmărit, inculpatul nu a conştientizat gravitatea faptelor săvârşite, continuând să îşi câştige existenţa prin comiterea unor fapte de natură penală de o periculozitate sporită, atât pentru persoana lui, cât şi pentru alte persoane la care acesta a vândut droguri”, se susţine în hotărârea definitivă a Curţii de Apel.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cetatea magică din Transilvania unde poţi dormi ca un prinţ. Arată perfect chiar şi după 700 de ani de existenţă | FOTO

 

Încă un pas pentru finalizarea băilor sărate de la Ocna Mureş, proiect de 6 milioane de euro. Primii turişti, aşteptaţi în 2022 VIDEO

   

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite