Un şofer cu BMW a ucis o femeie pe trecere. După 1 an şi-a primit pedeapsa: închisoare cu executare VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de la locul accidentului, din septembrie 2020. Foto: captura video
Imagine de la locul accidentului, din septembrie 2020. Foto: captura video

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, care a ucis o femeie de 45 de ani pe o trecere de pietoni din Aiud, a fost condamnat la închisoare cu executare.

Accidentul rutier a avut loc pe 26 septembrie 2020. Tânărul circula cu viteză foarte mare la volanul unui autoturism BMW şi nu a putut evita o femeie în vârstă de 45 de ani, asistentă medicală la spitalul municipal, care traversa regulamentar pe o trecere de pietoni.

Imagini surprinse de o cameră de supraveghere din zonă arată că şoferul nu a schiţat niciun gest, nu a apăsat deloc pe frână. Victima a fost aruncată mai mult de zece metri şi a decedat după câteva ore la spital. 

Judecătoria Aiud a pronunţat pe 23 noiembrie 2021 prima decizie. Ludovic K. a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, iar o societate de asigurări trebuie să plătească daune morale în valoare de 100.000 de euro. A constat şi faptul că tânărul a mai provocat, în 2015, un accident grav, fiind sub influenţa alcoolului. 

Acesta s-a răsturnat cu autovehiculul condus şi s-a autoaccidentat grav (ruptură de splină, fracturi), fără însă să rănească vreo altă persoană. Pentru infracţiunea de conducere sub influenţa alcoolului a fost stabilită în 2017 o pedeapsă de 1 an şi 2 luni închisoare, cu amânarea aplicării pedepsei, teremnul de supraveghere fiind împlinit la momentul săvârşirii celui de-a doua infracţiuni rutiere, în septembrie 2020.

”Simplul fapt al lipsei antecedentelor penale, fapt care reprezintă, de altfel, starea de normalitate a unui persoane şi care nu impune o gratificare a celui în cauză, nu face dovada absolută a unui comportament totalmente corespunzător din punct de vedere al asumării normelor sociale. Din perspectiva conduitei în trafic, inculpatul pare că îşi asumă riscuri încălcând reguli de circulaţie, aspect evidenţiat de fişa de cazier auto unde sunt consemnate mai multe contravenţii comise de inculpat: de mai multe ori încălcarea regulilor de viteză, sau de depăşire. 

Aceste sancţiuni aplicate inculpatului, se pare că, în loc să aibă efectul unui avertisment, au încurajat perpetuarea acestuia, de data aceasta, însă, cu consecinţe dintre cele mai grave. De altfel, nici perioada supravegherii de 2 ani pare să nu fi avut efectul responsabilizării inculpatului în ceea ce priveşte conduita în trafic. Atitudinea faţă de faptele comise este una de regret, cel puţin la nivel declarativ, pe de altă parte însă, inculpatul nu a manifestat nici un fel de interes pe durata procesului pentru despăgubirea în vreun fel a părţilor civile sau pentru o minimă manifestare a compasiunii faţă de familia victimei”, se menţionează în hotărârea Instanţei de judecată.

Acestuia i-a fost interzis şi dreptul de a mai conduce autovehicule pe o durată de 5 ani după executarea pedepsei.

Vă mai recomandăm:

 

Cum va arăta parada militară de Ziua Naţională, de la Alba Iulia. Sute de militari vor defila prin oraş

 

Cum arată lotul 2 din autostrada A10 Sebeş - Turda cu câteva zile înainte de deschiderea circulaţiei VIDEO

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite