Un bărbat a murit în urma unui incendiu provocat de el. De ce firma angajatoare răspunde penal pentru asta

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a decedat în incendiul provocat de aparatul de sudura. Foto: pxhere.com
Bărbatul a decedat în incendiul provocat de aparatul de sudura. Foto: pxhere.com

Un dosar cu obiect uciderea din culpă, mai puţin obişnuit, va fi judecat la instanţele din Alba. Un bărbat a murit după ce a fost pus să sudeze, fără a avea pregătirea necesară, de către şefa lui.

Au fost trimise în judecată femeia (C. Silvia) care a dispus ca municitorul să lucreze în zona respectivă şi societatea comercială la care era angajat - Amareto prod SRL Floreşti.

Femeie în vârstă de 52 de ani era la momentul incidentului şef la o fermă ce avea un punct de lucru în Alba. Este acuzată de ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă. Societatea a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă.

Accidentul de muncă s-a produs în urmă cu mai bine de cinci ani, în 2016, însă femeia a fost trimisă în judecată pe data de 12 martie 2021.

Procurorii au reţinut că aceasta i-a dispus unui muncitor care nu avea calificarea necesară să execute o operaţiune de sudare. În timpul activităţii s-a produs un incendiu, bărbatul a fost cuprins de flăcări apoi a decedat. 

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Alba Iulia în data de 23 martie,.

 ”La data de 12.03.2021, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus trimiterea în judecată a inculpatei societate comercială pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, precum şi a inculpatei în vârstă de 52 de ani pentru săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

În calitate de şef la o fermă cu punctul de lucru în Jud. Alba, inculpata a dispus ca persoana vătămată D. să realizeze o operaţiune pentru care nu avea calificarea necesară, a permis ca operaţiunea de sudare să se desfăşoare fără respectarea normelor privind prevenirea şi stingerea incediilor şi a dispus ca persoana vătămată D. să realizeze o operaţiune de sudură deşi cunoştea faptul că acesta nu are echipament individual de protecţie, acte ce au contribuit la izbucnirea incendiului din data de 27.03.2016, incendiu în urma căruia a rezultat decesul persoanei vătămate”, se precizează în rechizitoriul Parchetului, potrivit alba24.ro.

În sarcina inculpatei societate comercială s-a reţinut că a permis ca operaţiunea de sudare să se desfăşoare fără respectarea normelor privind prevenirea şi stingerea incediilor şi nu a asigurat dotarea victimei cu echipament individual de protecţie, acte ce au contribuit la izbucnirea incendiului în urma căruia a rezultat decesul persoanei vătămate.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Cum a scăpat un motociclist german de o amendă de 5.000 de lei, după ce a circulat pe un drum forestier din Apuseni

 

Teritoriul românesc de la Marea Ionică. Ce s-a întâmplat cu terenul dăruit lui Nicolae Iorga de Regele Zogu al Albaniei

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite