Cum a scăpat un motociclist german de o amendă de 5.000 de lei, după ce a circulat pe un drum forestier din Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

Un cetăţean german amendat cu 5.000 de lei pentru că ar fi intrat ilegal cu motocicleta pe un drum forestier din Munţii Apuseni a obţinut după mai bine de doi ani de judecată anularea procesului verbal de sancţionare.

W. Jurgen a fost depistat, în 11 septembrie 2018, în timp ce circula cu motocicleta pe un drum din din fondul forestier naţional, in afara drumurilor publice, fara acordul scris al administratorului.

Acesta susţine în plângere că în ziua respectivă a plecat, împreuna cu încă patru colegi, cu motocicletele, din localitatea Arieşeni spre vârful Bihor. Susţine că s-au documentat înainte de a parcurge acest traseu şi nu exista nicio interdicţie privind parcurgerea traseului cu motocicleta sau autoturismul.

”Întreg traseul s-a desfăşurat doar pe drum public , marcat ca atare cu indicatoare (DN 75 si DC 255). Pe întreg traseul nu a existat nici un semn de circulaţie care sa indice ca accesul cu autoturisme/motociclete este interzis. Întreg traseul parcurs a fost înregistrat cu sistemul de navigaţie si înregistrat cu camere video.

Pe drum a întâlnit un alt autoturism iar pe platou alte doua grupe de motociclişti. La întoarcere, la 8,7 km după intersecţia DN75/DC255 au fost opriţi de 2 persoane in civil si un lucrător de poliţie şi au fost amendaţi”, spune cetăţeanul german în document. A mai precizat că pe întreg traseul parcurs nu a întâlnit nici un indicator cu semnificaţia ”Accesul interzis” sau panou cu inscripţia ”Drum închis circulaţiei publice”. 

Acesta a contestat amenda în 2018, dar Tribunalul Alba a dispus rejudecarea procesului la Judecătoria Câmpeni. Instanţa de fond, prin decizia din 25 februarie 2021, a admis plângerea motociclistului şi a dispus anularea amenzii în valoare de 5.000 de lei. Motivul principal este faptul că administratorul drumului, Ocolul Silvic Gârda, trebuia să afişeze condiţiile de acces pe indicatoare specifice, la intrarea pe drumul forestier.

”Susţinerile intimaţilor referitoare la faptul că petentul a fost oprit şi atenţionat de către personalul silvic cu privire la faptul că este ilegal ce fac, acesta continuându-şi în schimb deplasarea, nu pot fi luate în considerare, deoarece în cuprinsul procesului verbal de contravenţie contestat nu se regăseşte nici o menţiune cu privire la acest aspect, iar pe de altă parte nici nu au fost dovedite prin nici un mijloc de probă legal administrat. În plus, instanţa a obligat Diecţia Silvică şi IPJ Alba la plata sumei de 2.500 de lei cu titlu de cheltuieli de judecată.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Experienţele traumatizante ale unor persoane care şi-au pierdut părinţii bolnavi de COVID-19 la spitalul din Aiud

 

Probleme mari pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş - Turda. Infiltraţiile apei pun în pericol proiectul VIDEO

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite