Cum a sc─âpat un motociclist german de o amend─â de 5.000 de lei, dup─â ce a circulat pe un drum forestier din Apuseni

0
0
motociclisti munte pixabay
Foto: pixabay.com

Un cetăţean german amendat cu 5.000 de lei pentru că ar fi intrat ilegal cu motocicleta pe un drum forestier din Munţii Apuseni a obţinut după mai bine de doi ani de judecată anularea procesului verbal de sancţionare.

W. Jurgen a fost depistat, în 11 septembrie 2018, în timp ce circula cu motocicleta pe un drum din din fondul forestier naţional, in afara drumurilor publice, fara acordul scris al administratorului.

Acesta sus┼úine ├«n pl├óngere c─â ├«n ziua respectiv─â a plecat, ├«mpreuna cu ├«nc─â patru colegi, cu motocicletele, din localitatea Arie┼čeni spre v├órful Bihor. Sus┼úine c─â s-au documentat ├«nainte de a parcurge acest traseu ┼či nu exista nicio interdic┼úie privind parcurgerea traseului cu motocicleta sau autoturismul.

ÔÇŁ├Äntreg traseul s-a desf─â┼čurat doar pe drum public , marcat ca atare cu indicatoare (DN 75 si DC 255). Pe ├«ntreg traseul nu a existat nici un semn de circula┼úie care sa indice ca accesul cu autoturisme/motociclete este interzis. ├Äntreg traseul parcurs a fost ├«nregistrat cu sistemul de naviga┼úie si ├«nregistrat cu camere video.

Pe drum a ├«nt├ólnit un alt autoturism iar pe platou alte doua grupe de motocicli┼čti. La ├«ntoarcere, la 8,7 km dup─â intersec┼úia DN75/DC255 au fost opri┼úi de 2 persoane in civil si un lucr─âtor de poli┼úie ┼či au fost amenda┼úiÔÇŁ, spune cet─â┼úeanul german ├«n document. A mai precizat c─â pe ├«ntreg traseul parcurs nu a ├«nt├ólnit nici un indicator cu semnifica┼úia ÔÇŁAccesul interzisÔÇŁ sau panou cu inscrip┼úia ÔÇŁDrum ├«nchis circula┼úiei publiceÔÇŁ.┬á

Acesta a contestat amenda ├«n 2018, dar Tribunalul Alba a dispus rejudecarea procesului la Judec─âtoria C├ómpeni. Instan┼úa de fond, prin decizia din 25 februarie 2021, a admis pl├óngerea motociclistului ┼či a dispus anularea amenzii ├«n valoare de 5.000 de lei. Motivul principal este faptul c─â administratorul drumului, Ocolul Silvic G├órda, trebuia s─â afi┼čeze condi┼úiile de acces pe indicatoare specifice, la intrarea pe drumul forestier.

ÔÇŁSus┼úinerile intima┼úilor referitoare la faptul c─â petentul a fost oprit ┼či aten┼úionat de c─âtre personalul silvic cu privire la faptul c─â este ilegal ce fac, acesta continu├óndu-┼či ├«n schimb deplasarea, nu pot fi luate ├«n considerare, deoarece ├«n cuprinsul procesului verbal de contraven┼úie contestat nu se reg─âse┼čte nici o men┼úiune cu privire la acest aspect, iar pe de alt─â parte nici nu au fost dovedite prin nici un mijloc de prob─â legal administrat. ├Än plus, instan┼úa a obligat Diec┼úia Silvic─â ┼či IPJ Alba la plata sumei de 2.500 de lei cu titlu de cheltuieli de judecat─â.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Experien┼úele traumatizante ale unor persoane care ┼či-au pierdut p─ârin┼úii bolnavi de COVID-19 la spitalul din Aiud

 

Probleme mari pe lotul 2 al autostr─âzii Sebe┼č - Turda. Infiltra┼úiile apei pun ├«n pericol proiectul VIDEOUltima or─â

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite