Un al doilea medic din Cluj-Napoca, reţinut în dosarul adeverinţelor false de vaccinare emise la un centru din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tânăra în vârstă de 26 de ani a fost reţinută joi de poliţişti. Foto: alba24.ro
Tânăra în vârstă de 26 de ani a fost reţinută joi de poliţişti. Foto: alba24.ro

Poliţiştii din Alba au reţinut un al doilea medic în dosarul adeverinţelor false de vaccinare emise la centrul de imunizare din oraşul Ocna Mureş.

UPDATE Cei doi medici au fost plasaţi sub control judiciar pentru 60 de zile.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 41 de ani, medic în Cluj-Napoca, care ar fi instigat-o pe tânăra medic rezident, de 26 de ani, care îşi desfăşura activitatea la centrul de vaccinare din judeţul Alba.

”Din cercetări a reieşit că bărbatul ar fi determinat o tânără, de 26 de ani, din Cluj – Napoca, să acceseze o platforma de evidenţă naţională a vaccinărilor şi să elibereze adeverinţe care atestau, în fals, vaccinarea anti Covid – 19”, a transmis IPJ Alba.

Joi, 05 august a.c., poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au efectuat 2 percheziţii domiciliare, în judeţul Cluj, la persoane bănuite de fals informatic.

La data de 28 iunie a.c., o persoană ar fi accesat registrul electronic de evidenţă a vaccinărilor al unui centru din judeţul Alba şi ar fi eliberat, mai multe adeverinţe, care atestau, în fals, vaccinarea efectivă la acel centru de vaccinare, a mai multor persoane, care nu au fost vaccinate în locaţia respectivă.

Cu ocazia percheziţiilor, au fost identificate şi indisponibilizate bunuri în legătură cu care există suspiciunea că ar fi fost folosite în activitatea infracţională, respectiv un telefon mobil, un laptop şi o unitate de calculator.

10 persoane au fost citate şi audiate, iar faţă de o tânără, de 26 de ani, din Cluj – Napoca, judeţul Cluj, a fost luată măsura reţinerii, pentru 24 de ore. Urmează ca, în cursul zilei de vineri, cele două persoane reţinute să fie prezentate Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, pentru dispunerea măsurilor legale.

Vă mai recomandăm să citiţi:

 

Muncitor concediat de la o companie minieră pentru „calomnii care aduc atingere ţării”. Cum a fost reangajat

 

Medic rezident de 26 de ani, reţinut pentru eliberarea de adeverinţe false de vaccinare

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite