UDMR este pe primul loc pe buletinele de vot din Alba de la alegerile parlamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă Adevarul
Foto: arhivă Adevarul

Biroul Electoral de Circumscripţir nr. 1 Alba a publicat procesul verbal, încheiat în 4 noiembrie 2020, cu privire la tragerea la sorţi a numărului de ordine de pe buletinele de vot de la alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.

Tragerea a fost realizată de două ori după ce s-a admis o contestaţie formulată de Alianţa USR PLUS, care, iniţial, a fost inclusă în etapa a doua de tragere la sorţi, rezervată formaţiunilor politice care nu sunt reprezentate în Parlament. După reluarea procedurii, a rezultat următoarea ordine pe buletinele de vot de la Camera Deputaţilor şi Senat:

1. Uniunea Democratică Maghiară din România (UMR);

2. Partidul Mişcarea Populară (PMP);

3. Partidul Social Democrat (PSD);

4. Partidul Naţional Liberal (PNL);

5. Alianţa USR PLUS, 6. Pro România. 

Alte şase formaţiuni politice au fost trase la sorţi în etapa a doua:

7. Partidul Puterii Umaniste (PPU social-liberal);

8. Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR);

9. Partidul Verde (PV);

10. Partidul Ecologist Român (PER);

11. Alianţa Renaşterea Naţională (ARN);

12.Partidul România Mare (PRM).

În faza a treia au intrat un număr de 17 organizaţii ale minorităţilor naţionale, care vor fi incluse doar pe buletinul de vot de la Camera Deputaţilor: 13. Uniunea Armenilor din România; 14. Uniunea Ucrainienilor din România; 15. Uniunea Sârbilor din România; 16. Uniunea Democrată Turcă din România; 17. Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România; 18. Asociaţia Italienilor din România; 19. Uniunea Culturală a Rutenilor din România; 20. Comunitatea Ruşilor Lipoveni din România; 21. Forumul Democrat al Germanilor din România; 22. Uniunea Croaţilor din România; 23. Asociaţia Partida Romilor ”Pro-Europa”; 24. Uniunea Elenă din România; 25. Uniunea Polonezilor din România; 26. Uniunea Bulgară din Banat-România; 27. Asociaţia Liga Albanezilor din România; 28. Asociaţia Mecedonenilor din România; 29. Uniunea Democrată a Slovacilor şi Cehilor din România. Doar 17 dintre aceste organizaţii ale minorităţilor îşi vor trimite reprezentanţi în Camera Deputaţilor, în funcţie de numărul voturilor obţinute la nivel naţional.

Vă mai recomandăm:

 

Peripeţii la închisoarea din Aiud, în anii  '50. Paznicul care a ajutat la deshumarea unor deţinuţi politici morţi în carcera comunistă

 

Cine este traficantul arestat în Alba în timp ce încerca să vândă sute de comprimate de ecstasy. A stat 6 ani după gratii pentru trafic de minori

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite