Trei primari şi mai mulţi consilieri PNL şi PDL din Alba au trecut la PSD

0
0

Trei primari din Alba, doi de la PNL şi unul de la PDL, au ”bătut” oficial palma cu PSD. ”Vedeta” este primarul oraşului Cîmpeni, Călin Andreş, ceilalţi doi fiind edilii din comunele Arieşeni şi Rîmeţ. Toate trei localităţile sunt din Apuseni.

Aflat la cel de-al treilea mandat de primar, Andreş a spus că a părăsit PNL-ul de bună voie şi ”în relaţii amiabile” cu foştii colegi şi că a trecut în „barca” PSD pentru binele cetăţenilor din oraşul Cîmpeni.

„Nu sunt, să zic aşa un oportunist şi un şantajist cum au spus unii despre mine. Ceea ce fac, fac pentru binele oraşului, pentru cetăţenii din oraşul Câmpeni şi nu în ultimul rând pentru cei din zona Munţilor Apuseni. Sper ca noua echipă pe care am format-o la nivelul oraşului Cîmpeni, să mă susţină şi să ne susţinem reciproc la alegerile care vor fi în luna următoare. Nu sunt omul căruia îi plac războaiele politice, n-am plecat din PNL printr-un război deschis cu colegii mei, am plecat amiabil. Le-am spus ceea ce am de gând să fac şi sper că nu vor intra cu articole în presă prin care să lovească în mine sau în colegii mei de partid. Cel puţin eu nu aşa am făcut, deşi sunt primar de 11 ani”, a declarat primarul.

Au mai semnat adeziunea la PSD primarul comunei Arieşeni, Vasile Marin Jurj, care s-a alăturat social-democraţilor împreună cu 4 consilieri locali (toţi de la PNL) dar şi primarul comunei Rîmeţ, Vasile Raica (fost PDL). Până în prezent PSD Alba a mai câştigat un consilier judeţean – Cornel Filipescu (fost senator PSD, plecat de la PDL) şi un consilier local din Aiud – Radu Călin, care a renunţat la PPDD. Prin aceste mutări, PSD ajunge la 13 primari, număr foarte mic în comparaţie cu cel deţinut de partidele din ACL – 64.

Primarul liberal din oraşul Cîmpeni, aproape să semneze adeziunea la PSD

Primarul unei comune cu 570 de locuitori din Alba vrea să treacă la PSD pentru a plăti salariile funcţionarilor

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite