Primarul unei comune cu 570 de locuitori din Alba vrea să treacă la PSD pentru a plăti salariile funcţionarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primarul uneia dintre cele mai sărace comune din Alba, Râmeţ, este tentat să plece de la PDL la PNL pentru a putea să plătească salariile angajaţilor. Vasile Raica susţine că angajaţii primăriei nu şi-au primit salariile de trei luni şi că se gândeşte să treacă la PSD pentru a rezolva problemele comunităţii.

Vasile Raica (PDL) a confirmat că este în discuţii cu reprezentanţii PSD pentru a se întoarce în partidul în care a activat înainte de 2012, pe vremea când era viceprimar tot la aceeaşi primărie. Raica susţine că se confruntă cu o situaţia grea, că nu are bani de salarii pentru angajaţii primăriei şi că se gândeşte serios să profite de ordonanţa care permite traseismul aleşilor locali  pentru a treace în barca puterii pentru a rezolva problemele comunităţii.

„Nu am plătit salariile, e a treia lună fără bani şi mă gândesc serios la varianta oferită de ordonanţă, pentru trecerea la PSD. Mă mai gândesc şi îmi pare rău de situaţie, dar dacă va fi să iau o asemenea decizie este în interesul comunităţii, pentru că acum, cu banii pe care-i primim, nu ne putem descurca”, a declarat Vasile Raica pentru Alba24.ro.

Primarul a amintit că Râmeţul este zonă defavorizată şidin această cauză încasează doar jumătate din impozitele şi taxele colectate şi că trecerea la PSD ar putea fi o soluţie prin care ar putea influenţa schimbarea situaţiei în care se află comuna. Vasile Raica este reprezentant PDL din 2012, când a fost ales primar la Râmeţ. Anterior, a fost membru PSD şi viceprimar în această localitate. „Nu sunt atras de o anumită culoare politică, nu este vorba despre vreo aroganţă care să mă atragă spre anumită zonă a politici, mă interesează doar să avem bani pentru comunitate”, mai susţine Raica. Comuna Râmeţ are circa 574 de locuitori, fiind a treia cea mai mică comună din judeţ ca populaţie după Ceru Băcăinţi (269 locuitori) şi Ponor (520 locuitori) 

Un al doilea primar care ar fi gata să plece la PSD provine tot dintr-o comunitate mică din Apuseni şi este membru PNL. Cel puţin deocamdată, în afară de primarul din Râmeţ, nici un ales local nu a confirmat că ar fi tentat să profite de ”ordonanţa traseiştilor”. La sfârşitul lunii august, Guvernul a adoptat ordonanţa de urgenţă care permite migraţia aleşilor locali pentru 45 de zile, fără ca aceştia să-şi piardă mandatul. „Dorim ca acestor primari să le oferim posibilitatea să aleagă unde vor să meargă alături de cei de la ACL care vor pierde alegerile sau să se regrupeze şi să se alăture la o politică aşa cum o simt ei, la o social democraţie. Timp de 45 de zile vor avea această oportunitate. Eu cred că este o măsură bună aleatorie şi chiar ţinem la acest lucru”, a declarat preşedintele PSD Alba, Ioan Dârzu.

”Ţeparul” Ede Erdely, achitat definitiv la Alba Iulia pentru devalizarea fostei fabrici de alcool din Ozun

Fostul şef al DIICOT Alba nu a luat examenul pentru profesia de avocat. Lista rezultatelor pentru stagiari şi definitivi

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite