Trei oameni ai străzii au incendiat o sală de sport din Alba Iulia. Pagubele nu vor putea fi recuperate niciodată

0
Publicat:

Cele trei persoane suspecte că ar fi incendiat fosta sală de sport „1 Mai” din Alba Iulia au fost reținute de polițiști. Sâmbătă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus cercetarea sub control judiciar.

Sala de sport a ars în întregime FOTO Adevărul
Sala de sport a ars în întregime FOTO Adevărul

Cei trei, oameni fără adăpost, sunt cercetați pentru distrugere din culpă, pagubele fiind estimate la peste 50.000 de lei.

Potrivit IPJ Alba, în 10 noiembrie 2023, polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia au luat măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de trei bărbați, de 54, 43 și 28 de ani, care sunt cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă.

În noaptea de 9/10 noiembrie 2023, ar fi făcut un foc, pentru a se încălzi, în apropierea unei clădiri dezafectate situată pe strada Frederic Mistral din Alba Iulia, iar focul s-a extins la imobil, care a fost distrus în întregime. În urma incendiului, un autoturism parcat în apropiere ar fi fost avariat de bucăți dintr-un zid, care s-ar fi prăbușit.

FOTO Adevărul
FOTO Adevărul

Sâmbătă, 11 noiembrie, cei trei reținuți au fost prezentați la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, care a dispus, față de aceștia, măsura preventivă a controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

În noaptea de joi spre vineri, timp de cinci ore, 26 de pompieri, polițiști și polițiști locali s-au luptat cu flăcările pentru a preveni un dezastru: propagarea incendiului la clădirea în care funcționează Tribunalul Alba, Judecătoria Alba Iulia și Parchetele de pe lângă acestea.

Aflată de un an în proprietatea Primăriei Alba Iulia, sală de sport „1 Mai" a ars în întregime, pe o suprafaţă de aproximativ 400 de metri pătraţi. A fost preluată de municipalitate de la Ministerul Sportului, prin hotărâre de guvern, urmând să fie reabilitată, modernizată şi reintrodusă în circuitul sportiv.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite