Tradiţie de Crăciun, dusă mai departe de 17 ani, la Sebeş. Se vând sute de căsuţe de turtă dulce pentru oameni nevoiași

0
Publicat:

Voluntari ai comunităţii săsești din Sebeş au pregătit sute de figurine de turtă dulce care au fost vândute în cadrul unui târg de Crăciun. Veniturile vor fi donate în scopuri caritabile. 30 de familii nevoiașe vor avea ce pune pe masă de sărbători.

Figurine din turtă dulce vândute la târgul din Sebeș FOTO Trupa de dansuri săsești Sebeș/ Facebook
Figurine din turtă dulce vândute la târgul din Sebeș FOTO Trupa de dansuri săsești Sebeș/ Facebook

Tradiţia evenimentului de la Sebeş datează de 17 ani, când au fost realizate şi vândute şapte căsuţe din turtă dulce. În timp, grupul voluntarilor s-a extins ajungând la zeci de persoane care lucrează timp de mai multe zile în patiseria care se deschide în fiecare an la sfârşitul lunii noiembrie.

Căsuţele au fost ambalate şi aşezate cu grijă în cutii pentru a fi vândute. Steluţe, Moşi Crăciuni, oameni de zăpadă şi căsuţe de poveste, toate din turtă dulce, au fost decorate de voluntari cu multă migală. Bunătăţile sunt făcute după reţete tradiţionale săseşti, cu multă miere şi mirodenii. Multe au fost trimise deja clienţilor din Austria, Germania sau Franţa.

Momente din timpul creației FOTO Trupa de dansuri săsești Sebeș/ Facebook
Momente din timpul creației FOTO Trupa de dansuri săsești Sebeș/ Facebook

Restul au fosti vândute la târgul de Crăciun care a avut loc sâmbătă, 9 decembrie 2023, în curtea Bisericii Evanghelice din Sebeş.

Banii vor fi folosiţi în scopuri caritabile, pentru a face sărbătorile mai frumoase pentru cei care au nevoie. Este vorba despre 30 de familii din oraș care nu au resurse financiare pentru cumpărături de sărbători. Vânzarea are loc și după târg, 

Figurine vândute la târg FOTO Trupa de dansuri săsești Sebeș/ Facebook
Figurine vândute la târg FOTO Trupa de dansuri săsești Sebeș/ Facebook

„Acum 17 ani, un grup de spiriduși a hotărât să asigure masa de Crăciun pentru câteva familii nevoiașe. De atunci, această tradiție a continuat și ne-am propus să facem și mai mult bine în fiecare an. 30 de familii vor beneficia de alimente și cadouri pentru cei mici. Este o oportunitate minunată de a aduce zâmbete pe fețele acestor copii și de a le oferi o experiență specială de Crăciun.

Dar nu ne oprim aici! O parte din banii strânși la târg vor fi donați centrului de îngrijiri paliative. Ne dorim să le aducem puțină bucurie copiilor care se află în această situație dificilă și să le oferim sprijinul necesar”, au transmis organizatorii târgului.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite