Toxiinfecţie alimentară la o nuntă din Alba. Administratorul căminului cultural şi-a cerut scuze pe Facebook

0
Publicat:
Ultima actualizare:
20 de persoane au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia a raportat Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba că opt persoane au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe după ce au participat la o nuntă, la Căminul Cultural din comuna Şugag, acuzând probleme digestive.

La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia s-au prezentat în data de 28 octombrie începând cu ora 3 – 3.30, opt persoane cu dureri abdominale, greţuri, vărsături, (forme uşoare). Acestea au participat în data de 27 spre 28 octombrie la un eveniment (nuntă), care s-a desfăşurat la Căminul Cultural din comuna Şugag. 

Pentru consult de specialitate au fost îndrumaţi spre secţia de boli infecţioase unde, în urma evaluării clinice, a fost internată o singură persoană. Mâncare a fost preparată conform declaraţiilor mirilor şi ale administratorului căminului atât în gospodăria mirilor cât şi în bucătăria Căminului Cultural.

În acest caz, conform procedurilor, compartimentul de control a efectuat verificarea condiţiilor igienico-sanitare şi a recoltat probe din alimentele preparate, iar compartimentul de epidemiologie a efectuat ancheta epidemiologică. Probele alimentare sunt în lucru.

Reprezentanţii Căminului cultural Şugag şi-au cerut scuze pe Facebook: ”Căminul cultural Şugag, prin administratorul Duvlea Vasile, cere scuze tuturor celor care au participat la evenimentul organizat de către domnul (...) din data de 27.10.2018 si au avut de suferit neplaceri medicale sau de altă natuă  Menţionez faptul că D.S.V. ALBA înpreună cu D.S.P. ALBA au demarat o anchetă pentru identificarea cauzelor producerii acestui incident După definitivarea anchetei o sa comunic rezultatele finale şi cauzele producerii acestora”.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite