Șoferul băut care a ucis trei tineri pe DN1, lăsat liber. „El stă în casă de sărbători lângă familia lui și copiii nevinovați zac în mormânt“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul din Alba care, aflat sub influenţa alcoolului, a provocat un accident pe DN1 în urma căruia trei tineri au decedat, a fost lăsat în libertate, fără nici măsură de protecție. Părinții victimelor amenință cu proteste.

Tânărul a fost pus în libertate în 10 decembrie FOTO Adevărul
Tânărul a fost pus în libertate în 10 decembrie FOTO Adevărul

Norbert Eduard Palko era în arest preventiv din ziua producerii accidentului, 27 august 2023. Tânărul în vârstă de 19 ani a fost trimis în judecată în 10 noiembrie 2023 pentru trei infracțiuni de ucidere din culpă și conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

În dosar sunt 23 de părți civile, membri ai familiilor victimelor, precum și o parte responsabilă civilmente, respectiv o societate de asigurare.

Inițial, în 7 decembrie 2023, Judecătoria Alba Iulia a hotărât plasarea acestuia în arest la domiciliu, cu mai multe restricții, printre care și cea de a nu lua legătura cu niciuna dintre părțile din dosar, măsură care urma să intre în vigoare doar la rămânerea definitivă.

Tânărul a fost pus în libertate în 10 decembrie 2023, după ce încheierea primei instanțe a rămas definitivă, iar contestația a fost înregistrată doar în 11 decembrie 2023, la patru zile de la decizia Judecătoriei Alba Iulia.

„Admite contestația formulată de contestatorul Palko Eduard Norbert, împotriva Încheierii penale 273/07.12.2023, pronunțată de judecătorul de cameră preliminară din cadrul Judecătoriei Alba Iulia, pe care o desființează în integralitate. Constată că măsura arestului preventiv dispusă față de inculpat în prezenta cauză a încetat de drept în data de 13.12.2023. Constată că inculpatul a fost pus în libertate în data de 10.12.2023. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă”, se precizează în minuta încheierii instanței, din 14 decembrie 2023.

”Să ieșim în stradă pentru acești 3 tineri nevinovați”

Hotărârea instanței de fond, privind plasarea în arest la domiciliu, a fost primită cu ostilitate de rudele celor trei victime. Cei trei tineri decedați sunt Bogdan Stînea un tânăr de 17 ani, Patrick Adrian un tânăr de 25 de ani, și Daniel Doru un tânăr de 18 ani, toți din localitatea Sântimbru Fabrică.

Cei trei tineri decedați în urma accidentului rutier FOTO Facebook
Cei trei tineri decedați în urma accidentului rutier FOTO Facebook

„Rușine justiției Române ca ați lăsat acasă un (...) care a omorât 3 suflete nevinovate! Rușine să vă fie corupților! Dați distribuire toată lumea să le facem dreptate să se poată odihni în pace niște suflete minunate! Veți rămâne mereu în inimile noastre, suflete minunate”, a susținut una dintre rude.

Oameni buni! Vă rog din toată inima mea. Să ieșim în stradă pentru acești 3 tineri nevinovați, nu există așa ceva, el să stea în casă de sărbători lângă familia lui și copiii nevinovați zac în mormânt”, a afirmat o altă persoană apropiată de victime.

În accidentul din dimineața zilei de 27 august 2023, trei tineri, în vârstă de 17, 18 şi 25 de ani, au murit, spulberați de mașina condusă de Palko. La testarea cu etilotestul, conducătorul auto avea o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a reieşit că a avut o îmbibaţie alcoolică de 1,94 g/l alcool pur în sânge şi după o oră, de 1,81 g/l alcool pur în sânge. Şoferul avea permis de conducere din decembrie 2023.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite