Șoferul băut care a ucis trei tineri pe DN1, plasat în arest la domiciliu. Are 19 ani și riscă ani grei de închisoare

0
Publicat:

Tânărul din Alba care, aflat sub influenţa alcoolului, a provocat un accident pe DN1 în urma căruia trei tineri au decedat, a fost plasat în arest la domiciliu. Hotărârea nu a fost contestată de către procuror.

Tânărul a fost plasat în arest la domiciliu FOTO Adevărul
Tânărul a fost plasat în arest la domiciliu FOTO Adevărul

Norbert Eduard Palko era în arest preventiv din ziua producerii accidentului.  Tânărul în vârstă de 19 ani a fost trimis în judecată, în 10 noiembrie 2023, pentru trei infracțiuni de ucidere din culpă și conducerea unui autoturism sub influența băuturilor alcoolice.

În dosar sunt 23 de părți civile, membri ai familiilor victimelor, precum și o parte responsabilă civilmente, respectiv societatea de asigurare Euroins Romania, care ar urma să achite daunele morale și materiale ce vor fi decise de instanța de judecată. Societatea de asigurare este în procedură de faliment, ceea ce înseamnă că daunele vor fi achitate de Fondul de Garantare a Asiguraților.

Hotărârea privind plasarea în arest la domiciliu a inculpatului a fost pronunțată la Judecătoria Alba Iulia în 7 decembrie 2023. Nefiind contestată de către procuror în termen de 48 de ore, tânărul a fost eliberat din arest preventiv.

Zona unde a avut loc accidentul rutier FOTO alba24.ro
Zona unde a avut loc accidentul rutier FOTO alba24.ro

„Înlocuieşte măsura arestului preventiv, dispusă faţă de inculpatul Palko Eduard Norbert, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe cu măsura arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, care se calculează de la data rămânerii definitive a prezentei. Respinge cererea de revocare a măsurii arestării preventive, ca neîntemeiată. Impune inculpatului obligaţia de a nu părăsi imobilul situat în (...), fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza”, se precizează în încheierea dispusă, joi, de magistrat.

Alcoolemie uriașă

În accidentul din dimineața zilei de 26 august 2023, trei tineri, în vârstă de 17, 18 şi 25 de ani, au decedat. La testarea cu etilotestul, conducătorul auto avea o valoare de 1,06 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a reieşit că a avut o îmbibaţie alcoolică de 1,94 g/l alcool pur în sânge şi după o oră, de 1,81 g/l alcool pur în sânge. Şoferul avea permis de conducere din decembrie anul trecut.

„Un tânăr de 19 ani, din localitatea Oiejdea, județul Alba, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 1, la ieșirea din localitatea Sântimbru, în apropierea unei stații de alimentare cu carburant, ar fi surprins și accidentat un grup de 6 persoane, care se deplasa pe marginea părții carosabile. În urma accidentului, din nefericire, 3 persoane, în vârstă de aproximativ 17, 18, respectiv 25 de ani, au decedat”, a transmis IPJ Alba în ziua în care a avut loc tragedia.

Mașina pe care o conducea șoferul ucigaș FOTO alba24.ro
Mașina pe care o conducea șoferul ucigaș FOTO alba24.ro

Modificarea Codului Penal va obliga instanța care va judeca procesul să îl condamne la închisoare cu executare. Eduard Palko este în arest preventiv din ziua în care a provocat tragedia.

Accidentul din Alba s-a produs la câteva zile după tragedia de la 2 Mai, din 19 august 2023, unde tot un tânăr de 19 ani, Matei Vlad Pascu, a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri care mergeau pe marginea drumului. Pascu era drogat, a omorât doi tineri și a fugit de la locul faptei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite