Simultan de şah cu opt poliţişti de la IPJ Alba câştigat de şahistul junior Mihnea Costachi FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Opt poliţişti din cadrul IPJ Alba au rezistat mai puţin de 30 de minute la un simultan de şah organizat joi cu multiplul campion naţional şi campion european de juniori, Mihnea Costachi, în vârstă de 11 ani. Evenimentul a fost organizat de asociaţiile profesionale constituite pe lângă Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba

Este vorba despre Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor (IPA) – Regiunea I Alba, Corpul Naţional al Poliţiştilor - Secţia Alba, Apulum Pol şi Asociaţia Sportivă Dinamo Alba. „Organizăm periodic astfel de evenimente în beneficiul membrilor asociaţiilor pe care le reprezentăm sau a familiilor acestora. Mihnea Costachi este fiul unui coleg de-al nostru şi are performanţe deosebite la şah“, a spus subcomisarul Sorin Finta, preşedintele IPA Alba.

De altfel şi acesta a fost una dintre „victimele“ tânărului şahist din Alba Iulia. „Nu am avut nicio şansă. Cel mai mult a rezistat colegiul Cristian Dunca, campionul de şah al IPJ Alba, da şi el a trebuit să se recunoască învins“, a completat Sorin Finta. Mihnea Costachi este fiul comisarului Ioan Costachi de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia.

Încurajare pentru competiţiile viitoare

„Prin organizarea acestui concurs, poliţiştii din Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba au dorit să-şi exprime aprecierea pentru rezultatele obţinute de tânărul şahist şi să-l încurajeze pentru a continua proiectele sale competiţionale. Acesta a fost răsplătit cu materiale promoţionale ale asociaţiilor precum şi cu o sumă de bani, însoţite de urările poliţiştilor de succes“, a afirmat Luminiţa Prodan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

image

Click pe poze pentru galerie foto

Tânărului şahist i s-a părut uşor simultanul cu poliţiştii. Întrebat cum a reuşit să ajungă la o asemenea performanţă a răspuns că prin foarte multă muncă. A transmis şi o recomandare copiilor care vor să înveţe ceva încă de mici.  „Ar trebui să nu stea toată ziua pe calculator şi să nu se uite prea mult la TV. Dacă totuşi stau mult la culculator ar trebui să o fac într-un mod util: să înveţe informatică sau să creeze jocuri“, a spus şahistul.

Palmares impresionant

Mihnea Costachi, membru al lotului naţional de şah, este deţinătorul unui palmares impresionant: de patru ori campion naţional, campion european, vicecampion balcanic precum şi deţinător a numeroase alte premii. În 2010 şi 2011 a participat la campionatele mondiale ce s-au desfăşurat în Grecia la  Porto Carras – Halkidiki şi în Brazilia, la Caldas Novas, unde a obţinut locurile 12, respectiv 13.

În competiţia din Brazilia, desfăşurată la sfârşitul lunii noiembrie, a evoluat la categoria sub 12 ani, alături de 130 de şahişti din întreaga lume. A fost format în cadrul clubului municipal de şah din Alba Iulia, iar în prezent este legitimat la CSS 1 Timisoara şi AEM Luxten Timişoara.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite