SERIAL „ADEVĂRUL“ Toate vilele baronilor din România. Unde locuiesc liderii PSD şi PDL din Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Casele în care locuiesc Mircea Hava şi Ioan Dîrzu, doi dintre politicienii importanţi din Alba
Casele în care locuiesc Mircea Hava şi Ioan Dîrzu, doi dintre politicienii importanţi din Alba

După Teodor Atanasiu, preşedintele PNL Alba, prezentăm vilele în care locuiesc ceilalţi doi lideri ai principalelor partide politice din Alba. Deputatul Ioan Dîrzu (PSD) şi primarul Mircea Hava (PDL) au şi ei o situaţie financiară de invidiat şi pot ieşi la pensie liniştiţi.

Deputatul Ioan Dîrzu, preşedintele PSD Alba, de profesie medic veterinar, este şi el un politician bogat. Familia Dîrzu locuieşte, însă, la Alba Iulia, într-o casă dobândită în 2005 ca şi moştenire şi care are o suprafaţă de 130 de metri pătraţi, potrivit declaraţiei de avere a acestuia. 

Valoarea pe piaţa imobiliară ar fi de peste 150.000 de euro. Imobilul contrastează puternic cu celelate case de

ioan dirzu

pe strada respectivă. Tot ca moştenire, politicianul din PSD a primit în 1987 o locuinţă în comuna Gârbova. Tot aici mai deţine 10 hectare de teren agricol din anul 2002.

După ce a fost ales în Parlament, veniturile financiare ale deputatului au scăzut semnificativ. Anterior a fost director general al firma Prefera Foods SA, companie deţinută de familia Ciurtin, proprietarii Albalact. În 2012, Dârzu a avut un venit din salariu de peste 200.000 de lei, în timp ce soţia acestuia, angajată la cele două firme menţionate, a câştigat ceva mai mult de 50.000 de lei pe an. Liderul PSD Alba deţine acţiuni la cele două societăţi comerciale menţionate în valoare de peste 400.000 de lei. În plus, Dîrzu mai are un cont bancar cu suma de 60.000 de lei.

casa ioan dirzu

Primar cu vilă, bani în conturi şi fără datorii

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, locuieşte de 12 ani într-o vilă construită într-o zonă rezidenţială din cartierul Cetate. Casa are o suprafaţă de 240 de metri pătraţi şi o valoare de piaţă estimată tot la circa 150.000 de euro. Preşedintele PDL Alba mai deţine încă o casă în oraş, de 100 metri pătraţi, achiziţionată în

image

2004 şi în care locuiesc părinţii acestuia. Cele două case au terenuri aferente în suprafaţă totală de 1.600 metri pătraţi. Casa primarului nu este ascunsă de privirile trecătorilor.

La momentul când a fost construită, presa locală a scris că firma care amenaja strada cu pavele a lucrat şi în curtea acestuia. Hava nu a dezminţit informaţia şi a spus atunci că are documente care arată că a plătit pentru lucrarea efectuată. Veniturile primarului au fost în 2013 cifrate la 40.000 de lei, în timp ce soţia acestuia, care lucrează la Universitatea din Alba Iulia, a câştigat circa 27.000 de lei. Mircea Hava nu are datorii dar a declarat şase conturi bancare, deschise din 1996 şi până în 2013, în care a adunat circa 1,7 milioane de lei.

image

Toate vilele baronilor din România. Cum au reuşit aleşii să-şi facă „fortăreţe“ pe câte două străzi şi zeci de hectare din banii noştri

Mircea Hava şi Teodor Atanasiu, cei mai influenţi politicieni din Alba. Adversarii îi cataloghează ”baroni locali”

Alba Iulia


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri