Schimbare în conducerea PNL Alba după plecarea lui Atanasiu la Bucureşti. Cine va fi copreşedintele noului partid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Teban (primul din dreapta) va fi propus copreşedine al PNL Alba
Adrian Teban (primul din dreapta) va fi propus copreşedine al PNL Alba

Schimbare de ştafetă în PNL Alba după plecarea senatorului Teodor Atanasiu la Bucureşti. Funcţia politică de copreşedinte al noului PNL Alba ar urma să fie ocupată de Adrian Teban, primarul din Cugir. Până la momentul alegerilor din cadrul Biroului Politic Naţional, funcţia a fost preluată interima de copreşedintele PNL Alba Iulia, Florin Roman.

Copreşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, a declarat vineri că renunţă la PNL Alba, iar dacă nu va fi ales copreşedinte al partidului va fi prim-vicepreşedinte. Până la alegerile din cadrul Biroului Naţional al PNL, care va avea loc până la sfârşitul anului, interimatul va fi asigurat de către Florin Roman. Acesta a confirmat faptul că acesta va asigura interimatul pentru funcţia de copreşedinte PNL Alba, până la alegerile din cadrul Biroului Naţional. De asemenea, acesta a precizat că organizaţia din Alba îl va propune ca şi copreşedinte pe primarul oraşului Cugir, Adrian Teban.

“Schimbare de ştafetă în PNL Alba! Mulţumim si succes Teodor Atanasiu, preşedintele nostru timp de 21 de ani şi Puiu Creţu, un lider cu suflet mare! Adrian Teban baftă şi la muncă!”, a postat în jurul orei 19.30, copreşedintele interimar al PNL Alba, Florin Roman, pe o reţea de socializare.

După 21 de ani de când se află în fruntea PNL Alba, Teodor Atanasiu a ocupat în acest an funcţia de copreşedinte al Alianţei Creştin Liberale Alba împreună cu primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava. După alegerile prezidenţiale, acesta a ocupat funcţia de copreşedinte al PNL Alba, tot împreună cu Mircea Hava. De la rezultatele alegerilor prezidenţiale, când s-a decis că scaunul de la Cotroceni urmează să fie ocupat de Klaus Iohannis, funcţia de preşedinte al PNL a rămas liberă. Astfel că până în 2017, când se va organiza congresul PNL, unde va fi ales liderul organizaţiei, membrii fostului PNL trebuie să  voteze un copreşedinte interimar. Teodor Atanasiu, preşedintele PNL Alba este unul dintre candidaţii înscrişi pe listă.

„Odată cu plecarea la Cotroceni a domnului preşedinte Klaus Iohannis postul de preşedinte al PNL, practic de copreşedinte, conform statului, va fi ocupabil de unul dintre vicepreşedinţii partidului, pe care îl vor vota membrii Biroului Permanent Central al fostului PNL. Va vota pe unul din cei 32 de vicepreşedinţi ca să-i succeadă domnului Iohannis ca şi copreşedinte al PNL, până în 2017, când va avea loc congresul unde va fi ales singurul preşedinte. Eu sunt unul dintre candidaţii la acest post, pentru care mulţi dintre colegii mei mi-au declarat susţinerea. Sper să nu fie o bătălie pentru acest post, care va fi interimar, până la congresul din 2017. Ne vom strânge toţi liderii partidului cu toţi preşedinţii de judeţe şi vom sta la o discuţie amicală, ce avem de făcut politic şi care ar fi acela care ne va reprezenta cel mai bine. Sper să alegem dintre 2-3 şi nu din 32 de vicepreşedinţi”, a declarat, vineri, Teodor Atanasiu.

Teodor Atanasiu renunţă la conducerea PNL Alba şi vrea postul de copreşedinte naţional eliberat de Klaus Iohannis

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Cum şi pentru ce au votat politicienii din Alba

Mircea Hava şi Teodor Atanasiu, cei mai influenţi politicieni din Alba. Adversarii îi cataloghează ”baroni locali”

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite