Scandalul TVA-ului în dosarul finanţiştilor trimişi în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ştefan Bogin, directorul coordonator al DGFP Alba
Ştefan Bogin, directorul coordonator al DGFP Alba

Scandalul provocat de trimiterea în judecată a patru funcţionari publici de la Adminisitraţia Finanţelor Publice Alba Iulia continuă. Autorul plângerii la DNA, omul de afaceri Dorel Tamaş, susţine că reprezentanţii finanţelor i-au refuzat o cerere de rambursare de TVA. Conducerea instituţiei publice susţine că o astfel de cerere nu a existat niciodată.

Omul de afaceri Dorel Tamaş, autorul plângerii prin care patru funcţionari ai Administraţiei Finanţelor Publice Alba Iulia au fost trimişi în judecată de DNA, susţine că executarea silită a firmei sale trebuia precedată de aprobarea unei cereri privind restituirea de TVA.

„Nu aceşti oameni sunt vinovaţi. Ei au fost doar nişte executanţi. Înainte de a face executarea silită trebuiau să îmi aprobe cererea de restituire şi compensare a datoriilor cu TVA-ul pe care trebuia să îl primesc“, a declarat Dorel Tamaş. Directorul coordonator al Direcţiei Generale de Finanţe Publice, Ştefan Bogin, a spus că nu există nicio cerere formulată de omul de afaceri.

„Nu există vreo cerere formulată în aceste sens de Dorel Tamaş, nici ca persoană fizică nici ca persoană juridică. Orice cerere dacă îndeplineşte condiţiile legale este rezolvată în termen de către funcţionarii publici pe care îi coordonez“, a afirmat directorul instituţiei. Ştefan Bogin conduce instituţia din mai 2009. Funcţionarii Pamfil Gruian, Nicolae Iordache, Horaţiu Crişan, Claudiu Creţiu şi expertul judiciar Marian Creţiu sunt acuzaţi că au provocat un prejudiciu de aproximativ 900.000 de euro. Faptele s-au petrecut în 2007 când firma Cristian Prodimpex a fost executată silit pentru o datorie la buget de 1,6 milioane de lei.

„Activitatea instituţiei se desfăşoară în conformitate cu legea, respectând drepturile contribuabililor şi manifestând bună credinţă în raport cu aceştia. Profesionalismul ce caracterizează întreg personalul instituţiei este o garanţie că în relaţia fisc-contribuabil niciodată, niciunul nu va fi prejudiciat“, a mai spus directorul Ştefan Bogin.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite